Ingezonden persbericht


Weekendacademie bespreekbaar maken van homoseksualiteit voor Marokkaans- en Turks-Nederlandse jongeren

Homoseksualiteit is voor veel jongeren, met name binnen de Marokkaanse en Turkse gemeenschap, een moeilijk bespreekbaar onderwerp. 'Dat kan én moet anders', aldus Natalia Wagenkamp van stichting Malaica namens De Dialoog. Op 25 en 26 november organiseert stichting Malaica/De Dialoog daarom een uniek trainingsweekend voor 25 jonge 'changemakers'.

Het 'shout out weekend; respect 4 diversity' biedt workshops, dialooggesprekken, lezingen, films en de laatste inzichten en ontwikkelingen. Stichting Malaica/De Dialoog verwelkomen de vele enthousiaste aanmeldingen van jongeren die op hun werk, hun opleiding én binnen de eigen gemeenschap een voortrekkersrol willen gaan vervullen. Door het onderwerp bespreekbaar te maken binnen de eigen gemeenschap en mensen kennis te laten maken met elkaar -homo én hetero- ontstaat namelijk begrip, respect en ruimte voor elkaar. Belangrijk, want nog steeds stuiten veel homojongeren op onbegrip en weerstand en kampen zij vijf keer vaker dan hun leeftijdsgenoten met depressieve gevoelens en gedachten.

De Dialoog, een gezamenlijk initiatief van COC Nederland, het Humanistisch Verbond en Stichting Malaica maakt sinds 2001 homoseksualiteit bespreekbaar in diverse kring. Een urgent onderwerp, voor jong én oud. Zo blijkt uit diverse recente onderzoeken dat veel homojongeren op school worden gepest en dat ruim een derde van de ruim 900.000 in Nederland wonende 900.000 homo's, lesbiennes, trans- en biseksuelen, als volwassene op het werk niet 'uit de kast' is, uit vrees voor pesterijen.

--------
Noot voor de redactie,