Ingezonden persbericht


Hilversum, 24-11-2011

MAARTJE VAN WEEGEN IS GRENZELOOS MET AVRO'S RADIOPROGRAMMA 'DE KLASSIEKEN'

Op vrijdag 25 november gaat Maartje van Weegen met haar dagelijkse klassieke muziek programma 'De Klassieken' op reis naar Kalkar-Wissel in Duitsland. Zij gaat op bezoek bij dirigent Wolbert Baars.

Eens per maand gaat het programma, 'De Arbeidsvitaminen van Radio 4', op toernee. Maartje van Weegen komt bij een luisteraar thuis om drie uur lang samen de uitzending te maken. Deze maand is dat bij Wolbert Baars, een Nederlandse dirigent die ruim vijf jaar geleden naar Duitsland verhuisde.

In Kalkar-Wissel runt de 38-jarige Baars, met zijn vrouw en vier kinderen een herberg voor muziekgezelschappen. Duitse en Nederlandse orkesten, koren en ensembles kunnen daar in de rust van het kleine dorpje in Nordrhein-Westfalen repeteren en ontspannen. Wolbert Baast dirigeert daarnaast ook nog verschillende Nederlandse en Duitse orkesten. Zijn vrouw Sabine Schijf is altvioliste en speelt in diverse orkesten en ensembles. Drie uur lang mogen Wolbert en Sabine bepalen welke muziek er te beluisteren is in 'De Klassieken'.

'De Klassieken Thuis' is een maandelijkse editie van het programma 'De Klassieken', dat nu al vijf jaar lang, elke werkdag van 0900 tot 1200 gepresenteerd wordt door Maartje van Weegen. Elke luisteraar kan zich opgeven en iedere maand wordt het programma weer in een heel andere omgeving opgenomen. Eerder ging 'De Klassieken' al op bezoek bij Jaap van Zweden, André Rieu, Janine Jansen en Lang Lang.

De Klassieken thuis, vrijdag 25 november om 9.00 uur op radio 4. http://deklassieken.radio4.nl/