Ingezonden persbericht


Amsterdam, 25 november 2011

Emmi@Leo levert publieksnominatie op

De voorstelling Emmi@Leo, met hoofdrolspelers Waldemar Torenstra en Loes Haverkort, is genomineerd voor de Toneel Publieksprijs 2012, de prijs van het publiek voor de beste toneelproductie van het seizoen 2011-2012.

De Toneel Publieksprijs

Het publiek bepaalt wie de winnaar wordt van de Toneel Publieksprijs. Op speciale stemavonden (twee per voorstelling) in het land en vier digitale stemrondes geeft het publiek de deelnemende voorstellingen een cijfer tussen de 1 en 10. De voorstelling met gemiddeld de hoogste eindscore wint de Toneel Publieksprijs 2012. De winnaar wordt zondag 9 september 2012 bekend gemaakt tijdens het Gala van het Nederlands Theater in de Stadsschouwburg te Amsterdam.

Over de voorstelling Emmi@Leo
Loes Haverkort en Waldemar Torenstra spelen Emmi en Leo, die bij toeval met elkaar in contact komen via e-mail. Ze worden onstuitbaar digitaal verliefd, maar dan? Willen ze de ander ontmoeten, zien, horen, ruiken, of juist niet? Is fantasie niet veel aantrekkelijker (en veiliger) dan de werkelijkheid? Leo zit nog middenin de verwerking van een stukgelopen relatie en wat betekent een eventuele ontmoeting voor het gelukkige huwelijk van Emmi? De Oostenrijkse journalist Daniel Glattauer schreef met Emmi@Leo (Gut gegen Nordwind) een onweerstaanbaar liefdesverhaal met veel humor. Het boek werd in het Duitse taalgebied een bestseller en is inmiddels in 23 talen vertaald. Ook de eerste toneelversies in Wenen en Berlijn werden een hit met jubelende kritieken. Inmiddels is in München de 30e toneelproductie ervan in première gegaan. In Nederland neemt Wannie de Wijn de regie voor zijn rekening.

Toneelbezoekers nomineerden tot nu toe vier voorstellingen voor de Toneel Publieksprijs 2012. Naast Emmi@Leo van Wallis Theaterproducties zijn ook de voorstellingen Branden van het Ro Theater, When Harry met Sally van Albert Verlinde Entertainment en Augustus: Oklahoma van De Utrechtse Spelen genomineerd.

Meer informatie over de deelnemers en de genomineerde voorstellingen op www.toneelpublieksprijs.nl



Ingezonden persbericht