Flexible Workflow Wizard winnaar innovatiewedstrijd CIBER Nederland

Eindhoven, 25 november 2011 - Tijdens de finale van 'So You Think You Can Innovate' in het Phillips Stadion in Eindhoven, is het concept Flexible Workflow Wizard tot winnaar uitgeroepen. Het product dat ontwikkeld is door Diederick Bossenbroek en Ravi Santani is gebaseerd op het idee dat grote kostenbesparingen gerealiseerd kunnen worden door SAP procurement processen te verbeteren. De Flexible Workflow Wizard maakt het heel eenvoudig om deze workflows te optimaliseren en beheren met de speciaal ontwikkelde app. 'So You Think You Can Innovate' is een initiatief van ICT-dienstverlener CIBER Nederland waarbij medewerkers gestimuleerd worden om vernieuwende ideeën uit te werken, te presenteren en uiteindelijk in de praktijk te brengen.

De innovatiewedstrijd wordt door CIBER Nederland georganiseerd en bestaat uit verschillende rondes die de deelnemers moeten doorlopen om uiteindelijk door te dringen tot de finale. De eerste test voor de kandidaten is de auditiefase, waarbij zij hun idee mogen presenteren aan een vakjury. In totaal hebben 18 kandidaten zich aangemeld voor de wedstrijd, waarvan slechts vijf doorgingen naar halve finale. Tijdens deze ronde moesten de overgebleven deelnemers hun idee opnieuw presenteren en aantonen dat het concept verder is doorontwikkeld. De drie beste projecten gingen tijdens de finale de strijd aan om de 'Innovator of the Year Award 2011'. Op basis van het oordeel van het publiek via tweets en het eindoordeel van de vakjury zijn Diederick en Ravi tot winnaar uitgeroepen. Naast de Award biedt CIBER Nederland de winnaars de kans om hun idee in de praktijk te brengen.

"Innovatie komt uit het hart van onze organisatie", stelt Harry van Helvoirt, Account Director van CIBER Nederland. "We willen innovatietalent rechtstreeks aanspreken en uitdagen om hun idee met ons allen te delen. Het is fantastisch om te zien hoe onze medewerkers zich hebben ingezet om hun concept te perfectioneren om de jury en het publiek te overtuigen. 'So You Think You Can Innovate' is een inspiratiebron voor de hele organisatie. De Flexible Workflow Wizard ontving de meeste stemmen via Twitter, maar ook de vakjury was zeer enthousiast over deze oplossing. De presentatie zat goed in elkaar, de oplossing was al volledig uitgewerkt en spreekt een duidelijke doelgroep aan. Dit maakt de Flexible Workflow Wizard de terechte winnaar."

De vakjury van 'So You Think You Can Innovate' bestond uit: Jean Wilbers, Manager Inkoop Attero, Louis Luijten, CIO NXP Semiconductors, Fred Peters, Directeur Corporate ICT Van Gansewinkel Groep, Edo Hiemstra, Manager CIO Office Koninklijke BAM Groep nv, Stephan Peeters, Director Fragrance IT International Flavors & Fragrances.