Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Harderwijk - Inbreker aangehouden                         |
De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 25 november aan de Bazuindreef in Harderwijk een 39-jarige man uit die plaats aangehouden op verdenking van meerdere inbraken. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. De politie is op zoek naar de eigenaar van diverse goederen.

Een bewoonster belde donderdagnacht rond 03.00 uur de politie, omdat zij een man in haar tuin hoorde rommelen. De politie kwam direct ter plaatse en kon de man staande houden. In de buurt bleken meerdere tuindeuren open te staan en er bleek een schuurdeur te zijn opengebroken. Er werden diverse goederen bij hem aangetroffen, die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. De 39-jarige is hierop aangehouden en voor verhoor en nader onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

De politie trof bij de man meerdere goederen aan, waarvan zij de herkomst nog niet weten. Dit zijn ondermeer een boormachine, doppenset, kleding en enkele literflessen bier van het merk Djogo. Daarnaast een kindermountainbike in de kleuren rood en blauw. De politie wil graag in contact komen met mensen die (deze) goederen missen. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.

2011165792

|     |Epe - Man aangehouden voor inbraak                        |
Donderdag 24 november heeft de politie een 23-jarige man aangehouden op verdenking van inbraak. De inbraak werd gepleegd aan de Oenerweg in Epe. De man is voor verhoor en nader onderzoek ingesloten op het politiebureau.

De politie kreeg donderdag rond 13.00 uur een melding van een getuige, die een voertuig met hoge snelheid zag wegrijden bij het huis van een buurtgenoot en de situatie niet vertrouwde. Agenten die ter plaatse kwamen constateerden dat er ingebroken was in de woning. Met meerdere politieauto's is uitgekeken naar het voertuig dat gezien was door de getuige, maar deze werd niet meer aangetroffen.

De getuige zag in de buurt van de Oenerweg nog een mogelijke betrokkene van de diefstal lopen. De politie hield deze man, 23 jaar uit Amsterdam, staande. Hij bleek in het bezit te zijn van inbrekersgereedschap en is voor verhoor en nader onderzoek ingesloten op het politiebureau. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

2011165567

|     |Harderwijk - Medewerkster houdt winkeldievegge aan        |
Een medewerkster van een winkel aan de Donkerstraat in Harderwijk heeft donderdag 24 november een winkeldievegge staande gehouden en overgedragen aan de politie. De vrouw bleek voor ongeveer 700 euro aan cosmetica te hebben gestolen.

De medewerkster zag rond 12.15 uur dat een vrouw zich verdacht gedroeg, en sprak haar aan met de vraag of ze haar tas mocht inzien. In de tas zat een hoeveelheid cosmetica. De dievegge vluchtte de winkel uit. De medewerkster zette de achtervolging in en kon de 22-jarige vrouw, van wie de woon- of verblijfplaats niet bekend is, even later staande houden en overdragen aan de politie. De vrouw werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De 22-jarige heeft de spullen afgestaan, een boete gekregen en tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

2011165495

|     |Harderwijk - Auto-inbraak opgelost; verdachte aangehouden |
De politie heeft woensdag 23 november een 20-jarige man uit Harderwijk aangehouden voor een auto-inbraak van ongeveer een half geleden. De man kon na onderzoek worden aangehouden op grond van DNA-sporen. De 20-jarige heeft de inbraak bekend.

De man heeft bekend op 8 maart 2011 te hebben ingebroken in een auto aan de Constantijn Huygenslaan. Bij die inbraak stal hij een ingebouwd navigatiesysteem. De politie kon na een onderzoek aan de hand van DNA-sporen de man aanhouden. Tegen de Harderwijker is proces-verbaal opgemaakt.

2011031056

EINDE BERICHTEN
-----------------------
(

(

---- --