Ingezonden persbericht


Royal Delft introduceert nieuw label: Blue D1653

Delft, 25 november 2011

Noem het moderne nostalgie, nieuwe oorspronkelijkheid of de puurste vorm van Dutch Design; Blue D1653 brengt het beste design van twee tijdperken samen in één collectie. Met de Blue D1653 collectie verbindt Royal Delft het eeuwenoude ambacht van de meesterschilders met de krachtige vormgeving van moderne Nederlandse ontwerpers. Een samenspel tussen heden en historie dat zich uit in een unieke collectie decoratieve objecten en gebruiksproducten voor food, mood & lifestyle.

Modern design met een ziel
De verbinding tussen historie en heden geeft Blue D1653 een uniek karakter; design met een echte ziel. Dat komt ook terug in de naam: 'Blue D' is een speelse verwijzing naar Delfts blauw die door de toevoeging van het jaartal 1653 een oorsprong krijgt in de historie. De collectie bestaat uit decoratieve objecten en gebruiksproducten. Het merendeel van de decoratieve objecten van Blue D1653 zijn moderne afgeleiden van iconische Royal Delfts Blauwe meesterstukken. De gebruiksproducten leveren een bijdrage aan een afzonderlijk én uitzonderlijk (food)moment.

Moderne Meesters
De producten van Blue D1653 worden ontworpen door de (Hollandse) gildemeesters van de 21e eeuw; bekende Dutch Designers. Zij bedenken en ontwikkelen nieuwe producten en laten zich daarbij inspireren door de meesterschilders van Royal Delft. Deze meesterschilders hebben de verfijnde gildekunst van het aardewerk schilderen door overlevering en strenge selectie geleerd. De samenwerking tussen de Designers en Royal Delft Meesterschilders leidt tot producten met een uitgesproken karakter. De designers van deze eerste collectie Blue D1653 zijn Arian Brekveld, Chris Koens en Damian O'Sullivan.

Royal Delft, verenigd door traditie
De Porceleyne Fles is sinds 1653 de grootste en belangrijkste producent van Delfts Blauw en is vandaag de dag nog de enige producent uit de 17e eeuw die zich nog in Delft bevindt. Het assortiment varieert van klassiek tot modern design en traditie is de bindende factor. Met de introductie van Blue D1653 laat Royal Delft zien dat er naast traditie ook vernieuwing uit Delft komt.




Ingezonden persbericht