Politie Twente

Vrouw overvallen aan de Europalaan Enschede
Donderdag 24 november rond 21.20 uur is een 52-jarige vrouw uit Enschede voor haar woning overvallen door een man die haar scooter wilde ontvreemden. De vrouw schreeuwde hevig om hulp, waarop buurtbewoners kwamen kijken wat er aan de hand was. De overvaller is toen weggerend richting de Belgiëlaan / Beneluxlaan.

De vrouw kwam thuis van haar wekelijkse bezigheid en wilde haar bromfiets in de gang van haar woning parkeren. Toen zij haar sleutels pakte, zag zij een man op haar afkomen vanaf de rechterkant (uit de richting Haaksbergerstraat). De man had een capuchon over zijn hoofd getrokken en een sjaal voor zijn mond, waardoor zijn gezicht niet goed zichtbaar was. Hij bedreigde de vrouw met een vuurwapen en eiste de sleutels van haar scooter. De vrouw raakte in paniek en schreeuwde om hulp. Buurtbewoners kwamen aangesneld en toen vluchtte de man richting de Belgiëlaan / Beneluxlaan.

Kenmerken van de man:
. Ongeveer 1.75 lang, normaal postuur . Jonge man, leeftijd niet in te schatten door de capuchon en sjaal . Sprak goed Nederlands
. Zwarte, lange leren jas tot op de knie, met capuchon . Zwarte broek
. Zwarte, wollige handschoenen en een sjaal voor zijn mond

De man kwam vanaf de rechterzijde van de flat op de vrouw aflopen. Wellicht dat de man hier op haar gewacht heeft. Na het voorval is de man via de linkerzijde van de flat weggerend, in de richting van de Belgiëlaan / Beneluxlaan. Politie Twente houdt vrijdag 25 november een buurtonderzoek.

De politie wil nog graag in contact komen met mensen die in de omgeving van de Europalaan tussen het Boswinkelpad en de Belgiëlaan iets verdachts hebben gezien op donderdagavond 24 november. Neemt u dan contact op met Politie Twente, recherche Enschede, via 0900 - 8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011111776)

Alcomobilist rijbewijs kwijt
Enschede
Een 51-jarige man uit Enschede is donderdag 24 november rond 21.30 uur zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij met teveel alcohol op een auto had bestuurd.

Agenten troffen de man op de Zuid Esmarkerrondweg nadat hij een eenzijdige aanrijding had veroorzaakt. Hij was de macht over het stuur kwijtgeraakt en tegen een boom tot stilstand gekomen. Omstanders die te hulp schoten, belden de politie. Agenten vermoedden dat de man alcohol had gedronken en namen hem mee naar het bureau voor een ademanalyse. Deze wees een promillage uit van 1,90. Hierop is het rijbewijs van de man ingevorderd. (2011111777)

Beginnend bestuurder rijbewijs kwijt Enschede
Een 23-jarige man uit Enschede is in de nacht van donderdag 24 op vrijdag 25 november zijn rijbewijs kwijtgeraakt omdat hij met teveel alcohol op, een auto bestuurde en drie auto's aanreed.

De man, een beginnend bestuurder, raakte rond 05.45 uur op de Vlierstraat de controle over zijn auto kwijt, waarna hij drie geparkeerde auto's raakte en daarna aan de rechterzijde van de weg tot stilstand kwam. De man verliet de plaats van de aanrijding, maar meldde zich even later alsnog op de plek van de aanrijding. Omdat agenten vermoedden dat de man gedronken had, namen ze hem een blaastest af. Deze gaf aanleiding voor een ademanalyse op het bureau, en het resultaat was een promillage van 1,82. Hierop is het rijbewijs van de man ingenomen. (2011111830)

Schennispleger
Almelo
Politie Twente kreeg in de nacht van donderdag 24 op vrijdag 25 november rond 03.20 uur melding van een schennispleger in de Violierstraat. De politie heeft in de omgeving uitgekeken naar de man, maar hem niet aangetroffen.

Van de schennispleger is het volgende signalement bekend: . Man van ongeveer 25 jaar
. Licht getinte huidskleur, stoppelbaardje en een grote neus . Opvallende zwarte jas met witte blokken . Donkergrijze trainingsbroek
. Petje

Wellicht zijn er meer mensen die deze schennispleger hebben gezien in de omgeving van de Violierstraat. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van Politie Twente, team Almelo Centrum 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011111822)

Ongeval op Provincialeweg in Holten

Holten

Op de kruising Provincialeweg N332 / Espelodijk / Valeweg heeft vrijdag 25 november omstreeks 10.20 uur een aanrijding plaatsgevonden tussen een bestelbusje en een personenauto.

Een 53-jarige vrouw uit Rossum, bestuurster van een bestelbusje, wilde vanaf de Valeweg de Provincialeweg oversteken om haar weg te vervolgen over de Espelodijk. Bij het oversteken zag zij een van rechtskomende 31-jarige automobilist uit Almelo over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. Ambulancepersoneel hebben beide bestuurders ter plaatse behandeld. Beide voertuigen waren dusdanig beschadigd dat het kenteken werd ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (2011111934)

Rijbewijs ingevorderd
Losser
Vrijdag 25 november omstreeks 1.00 uur controleerden agenten op de Zoekerweg in Losser een snorfietser. De agenten vermoedden dat de snorfietser, een 61-jarige man uit Enschede, onder invloed van alcohol was en namen hem daarom voor onderzoek mee naar het politiebureau. Daar wees de ademanalyse 2,05 promille uit. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd, proces-verbaal wordt opgemaakt. (2011111798)

Inbraak winkel
Enschede

In de nacht van woensdag 23 op donderdag 24 november tussen 02.00 en 04.00 uur is ingebroken in een supermarkt aan de Schoolstraat in Enschede.

In het dak van de supermarkt was een gat gemaakt, waardoor de inbreker vermoedelijk naar binnen is gegaan. De dader heeft voornamelijk sigaretten buitgemaakt.

Uit camerabeelden bleek het volgende signalement van de dader:
- man

- normaal tot slank postuur
- blanke of licht getinte huidskleur
- donker haar

- zwarte jas

- donkerblauwe spijkerbroek
- zwarte muts

- zwarte handschoenen

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van dit voorval of iets weten dat voor het onderzoek van belang kan zijn. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van Politie Twente, team Enschede-Oost 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011111444)

Hennepplantages ontmanteld

Enschede

Politie Twente, team Enschede en team DruWa (drugs en wapens), hebben donderdag 24 november in het kader van een hennepdag een aantal hennepplantages ontmanteld in Enschede.

In een woning aan de Lemselobrink werden 276 hennepplanten in beslag genomen. Stroom werd illegaal afgetapt, waardoor een gevaarlijke situatie was ontstaan. Tegen de eigenaar van de hennepkwekerij, een 33-jarige man uit Hengelo, zal proces-verbaal worden opgemaakt. (2011104330)

In een woning aan de Fazantstraat in Enschede werden in totaal 192 hennepplanten in beslag genomen. De stroom werd illegaal afgetapt. Ook hier was een gevaarlijke situatie ontstaan. Tegen de eigenaar van de hennepkwekerij, een 33-jarige man uit Enschede, zal proces-verbaal worden opgemaakt. (2011098812)

In een woning aan de Najaarsweg in Enschede werden 304 hennepplanten in beslag genomen. Stroom werd niet illegaal afgetapt. Wel was ook hier een brandgevaarlijke situatie ontstaan. Tegen de eigenaar van de hennepkwekerij, een 46-jarige man uit Enschede, zal proces-verbaal worden opgemaakt. (2011108162)

In een woning aan de Sterkerstraat in Enschede zijn 15 hennepplanten aangetroffen. Tegen de eigenaar van de hennepkwekerij, een 38-jarige man uit Enschede, wordt proces-verbaal opgemaakt.

(2011099680)

Verlichtingscontrole
Enschede
Donderdagochtend 24 november is er een verlichtingscontrole gehouden aan de Keppelerdijk in Enschede. Er zijn zes bekeuringen uitgeschreven voor het fietsen zonder verlichting. Opvallend was dat veel jeugd de verlichting goed voor elkaar had. (2011111441)

Algemene verkeerscontrole
Tussen donderdag 24 november 18.00 uur en vrijdag 25 november 01.00 uur werden er meerdere verkeerscontroles gehouden in Twente. De nadruk van deze controles lag op bestuurders die van sportkantines afkwamen.

Albergen
Aan de Zenderseweg zijn 93 bestuurders gecontroleerd. Er zijn meerdere bekeuringen uitgeschreven: rijden onder invloed (1x), autogordel (4x), fietsen zonder verlichting (5x), niet kunnen tonen van rijbewijs (4x), niet dragen van helm (1x), te hoge snelheid (1x), boete geïnd (1x).

Geesteren

Van de 111 passanten die gecontroleerd werden op de Denekamperweg is één persoon bekeurd voor het rijden onder invloed.

Denekamp

Op de Oldenzaalsestraat zijn er 85 bestuurders gecontroleerd. Er werden vier bekeuringen uitgeschreven. Voor het fietsen zonder verlichting (3x) en voor niet handsfree bellen (1x).

Losser

Op de Zoekerweg is van de 60 passanten één persoon bekeurd voor het rijden onder invloed van alcohol.

Oldenzaal
In Oldenzaal werden aan de Burgemeester Wallerstraat, Schipleidelaan en de Sportlaan zijn 240 bestuurders gecontroleerd. Er werden elf bekeuringen uitgeschreven. Voor het rijden onder invloed (4x) en het fietsen zonder verlichting (7x). (2011111792)

Aanrijding met letsel
Almelo
Donderdag 24 november omstreeks 17.00 uur vond op de Wethouder E. van Dronkelaarplein een aanrijding plaats tussen een auto en een fietser.

Een 61-jarige automobilist uit Almelo kwam aanrijden vanaf de Wethouder E. van Dronkelaarplein en wilde linksaf slaan richting een supermarkt aan de Bornsestraat. De 61-jarige man zag hierbij een 20-jarige vrouw over het hoofd die van links kwam aanfietsen. Een aanrijding was het gevolg. De 20-jarige vrouw is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2011111733)

Koperdraad gestolen
Almelo

Van een bouwterrein aan de Twentepoort Oost is donderdag 24 november omstreeks 07.40 uur koper gestolen.

Het betreft een elektriciteitskabel van minimaal 300 meter, die was bevestigd aan de (bouw)liften. Deze kabels door zijn doorgeknipt en weggenomen. De politie vermoedt dat de daders de kabels met een kruiwagen naar een auto vervoerd hebben.

Politie Twente wil graag in contact komen met mensen die deze diefstal hebben gezien of die andere informatie hebben die wellicht voor het onderzoek van belang kan zijn. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van Politie Twente, team Almelo 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011111445)

Eenzijdig ongeval
Almelo

Donderdag 24 november omstreeks 12.20 uur kreeg Politie Twente melding van een eenzijdig ongeval op de Rietstraat in Almelo.

Een 16-jarig meisje uit Almelo was op de Rietstraat in Almelo met haar scooter uitgegleden, waardoor ze ten val kwam. Het meisje is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

(2011111563)

Snelheidscontrole
Naar aanleiding van klachten van omwonenden zijn donderdag 24 november snelheidscontroles in 30-km zones gehouden.

Boekelo
Aan de Weleweg is donderdag 24 november tussen 7.45 uur en 11.45 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 247 passanten zijn er 86 personen bekeurd. Op de Weleweg is een maximumsnelheid van 30 km/u toegestaan. De hoogst gemeten snelheid was 51 km/u. (2011111659)

Enschede

In Enschede is donderdag 24 november tussen 13.00 uur en 15.30 uur een snelheidscontrole gehouden aan de Floraparkstraat. Van de 399 passanten zijn er 49 personen bekeurd. Op de Floraparkstraat is een maximumsnelheid van 30 km/u toegestaan. De hoogst gemeten snelheid was 48 km/u.

(2011111670)


-----------------------
26 nvember 2010
Chantal Westerhof / Marije Versteeg: 053-4555588

Vrijdag 25 november 2011
Telefoon: 053-4555588

---- --