Politie Noord- en Oost Gelderland

|Apeldoorn - Politie waarschuwt voor babbeltruc 'gaslek' | | De politie waarschuwt voor een babbeltruc bij oudere bewoners in Apeldoorn, waarbij mensen worden gebeld over een zogenaamd gaslek onder de woning.

Afgelopen week kreeg de politie twee meldingen van verdachte telefoontjes van een zogenaamde energieleverancier, die aan oudere mensen vertelt dat er een gaslek onder de woning zou zijn. De 'energieleverancier' zegt samen te werken met de gemeente Apeldoorn, maar na controle bleek de gemeente niets over een gaslek te weten. Vermoedelijk zijn deze verdachte telefoontjes een soort babbeltruc om bij oudere mensen binnen te komen. Gelukkig vertrouwde men het in beide gevallen niet en is er niemand een de deur of binnen geweest.

De politie waarschuwt nadrukkelijk voor dit soort praktijken en adviseert met klem om daar waar mensen aan de deur komen altijd om legitimatie te vragen.

2011165546

|     |Apeldoorn - Extra surveillance in winkelgebieden          |
De politie in Apeldoorn surveilleert de komende twee weken extra in de winkelcentra en in het centrum van Apeldoorn, vanwege de verwachte drukte in verband met Sinterklaas- en kerstinkopen.

Ook zakkenrollers en winkeldieven slaan vaak toe op drukkere dagen, zoals koopzondagen en drukke periodes zoals de komende weken. Daarom adviseert de politie met klem om portemonnees en waardevolle spullen goed op te bergen in afgesloten tassen.

|     |Apeldoorn - Woninginbraken                                |
Op donderdag 24 november is er ingebroken bij een woning aan het Wilhelminapark, aan de Terwoldseweg en bij een woning aan de Duivenlaan in Apeldoorn. Een bewoner aan het Wilhelminapark kon de inbreker bij thuiskomst overlopen. Bij de andere inbraken werden ondermeer sieraden, een laptop en een telefoon gestolen.

Een bewoonster aan het Wilhelminapark kwam 's avonds thuis en hoorde luid gestommel op de bovenverdieping. Ze is direct gaan kijken en zag dat er een raam was geforceerd, maar er werd niemand meer in de woning aangetroffen. Na controle bleek dat er niets was weggenomen.

Bij een woning aan de Terwoldseweg ontdekte een bewoner rond 16.50 uur dat er meerdere spullen uit de woning misten. Bij de inbraak werden ondermeer een laptop en tv gestolen. Het is onbekend hoe men is binnen gekomen.

Een bewoner aan de Duivenlaan ontdekte rond 23.00 uur dat er in de woning was ingebroken. Er was een ruit vernield om binnen te komen. De hele woning was doorzocht en er werden ondermeer sieraden gestolen.

De politie stelt een onderzoek in naar de inbraken en is op zoek naar tips en getuigen. Deze kunnen bellen via 0900-8844.

2011165717, 2011165719, 2011165782

|     |Apeldoorn - Kentekenplaten van auto gestolen              |
In de nacht van woensdag op donderdag 24 november zijn bij een auto aan de Imkersdreef beide kentekenplaten gestolen. De auto stond geparkeerd op een parkeerplaats.

De eigenaar had zijn auto die nacht rond 04.00 uur op de parkeerplaats achtergelaten en ontdekte bij terugkomst dat beide kentekenplaten waren gestolen. De platen hadden het kenteken TN-TT-04. De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal.

2011165286

|     |Apeldoorn - Gereedschap weg bij inbraak schuur            |
In de nacht van woensdag op donderdag 24 november is er ingebroken bij een schuur aan de Postmeestersdreef in Apeldoorn. Bij de inbraak werd ondermeer gereedschap gestolen.

Een bewoner had de schuur woensdagavond afgesloten en ontdekte donderdag rond 06.00 uur dat een deur van de schuur open stond. De deur bleek te zijn geforceerd en bij de inbraak werd er ondermeer gereedschap weggenomen. De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak.

2011165288

EINDE BERICHTEN
-----------------------
(

(

---- --
|     |Lucia Hettelaar- wijkagent Componisten- en Rivierenbuurt  |
Lucia Hettelaar is met ingang van 1 november de nieuwe wijkagent in de Componisten- en Rivierenbuurt van Apeldoorn. Zij neemt daarmee de taken van wijkagent Petra van Doorn over, die vanaf augustus 2011 wijkagent is voor de dorpen Hoenderloo, Ugchelen en Radio Kootwijk. Petra werkte tot 1 november in twee wijken.

Voor een aantal bewoners zal Lucia geen onbekende zijn. Zij heeft de afgelopen twee jaar samen met Petra in de wijk gewerkt en heeft inmiddels ruim 13 jaar politie-ervaring, waarvan 7 jaar in team Apeldoorn-Zuid.

Samenwerken
De wijkagent werkt veel samen met andere instanties zoals de wijkraad, de gemeente Apeldoorn, jongeren- en ouderenwerkers, opbouwwerkers van Wisselwerk, ondernemers en verenigingen. Daarmee is de wijkagent de schakel tussen de wijkbewoners, de netwerkpartners en het politieteam.

Spreekuur wijziging
De wijkagent houdt regelmatig op vaste momenten een spreekuur. Met de wisseling van wijkagent verandert nu ook het spreekuur in de Componisten- en Rivierenbuurt. Met ingang van heden houdt Lucia Hettelaar spreekuur, op elke donderdag van 16.00 tot 17.00 uur in Buurthuis de Maasstraat in Apeldoorn (Maasstraat 4).

Contacten
Wijkagent Lucia Hettelaar is te bereiken via 0900-8844 of via e-mail: Lucia.hettelaar@no-gelderland.politie.nl. Ze is ook te volgen via Twitter: @polriviercomp


---