Vastned


Aandeelhouders VastNed Retail stemmen voor beëindiging Stichting Prioriteit

Management geeft een toelichting op aangescherpte strategie

De aandeelhouders van VastNed Retail, het Europese beleggingsfonds in winkelvastgoed met de focus op high street shops, hebben vandaag tijdens de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) met grote meerderheid de beëindiging van de (Stichting) Prioriteit goedgekeurd. Hiermee brengt VastNed Retail de corporate governance verder in lijn met de marktstandaarden en de belangen van diverse stakeholdergroepen.

Met de verkregen goedkeuring tot beëindiging van de (Stichting) Prioriteit komt de bijzondere positie en bijbehorende bevoegdheden van deze stichting te vervallen en worden ze overgedragen aan de Directie en/of de Raad van Commissarissen. De bijbehorende intrekking van tien tot gewone aandelen te converteren prioriteitsaandelen werd eveneens door de BAVA ondersteund.

De aanpassing in de corporate governance past in de strategische aanscherping die VastNed Retail op 14 september 2011 bekend maakte. Tijdens de BAVA heeft de nieuwe CEO van VastNed Retail, Taco de Groot, een toelichting gegeven op deze aangescherpte strategie die zich onder meer richt op het significant verhogen van het aandeel high street winkelvastgoed in de portfolio.

Met de introductie van een drie-pijler strategie anticipeert VastNed Retail op de veranderende marktomstandigheden. Om de strategie te realiseren brengt VastNed Retail een focus aan op kwaliteit, zowel in haar portfolio, het financieringsbeleid als in de organisatie.

Na de beëindiging van de samenwerking met VastNed Offices/Industrial is een volledige focus van de Directie op VastNed Retail mogelijk. De formele benoeming van Taco de Groot als CEO en Tom de Witte als CFO en aanpassing van het beloningsbeleid past in dit kader. De vergadering stemde voor de voorgestelde benoemingen. Het voorgestelde beloningsbeleid voor het management, dat eveneens past in de aangescherpte strategie, werd ook aangenomen.

Rotterdam, 25 november 2011




Vastned