Gemeente Maastricht

Sporttour wethouder van Grootheest

in 2012

25 november 2011

Wethouder Gerdo van Grootheest start in 2012 een sporttour langs Maastrichtse sporters en sportverenigingen. Hij nodigt sportverenigingen uit om hem te laten zien wat hen letterlijk en figuurlijk beweegt. Een zaterdag of zondag per maand wordt vrijgemaakt voor de sporttour. Sportverenigingen die willen deelnemen kunnen zich opgeven via johan.hannon@maastricht.nl.

Verrassend sportaanbod

In het afgelopen jaar ging de wethouder al regelmatig op bezoek bij verschillende sportverenigingen en sporters. Wethouder van Grootheest: "Dat wil ik blijven doen, maar in plaats van dat ik nu zelf een selectie maak wil ik me laten verrassen. Maastricht heeft een heel divers sportaanbod. Op deze manier wil ik ook kennismaken met alle vormen van sport die de stad te bieden heeft."

Belangrijk sportjaar

Het jaar 2012 wordt een belangrijk jaar voor de sport in Maastricht. Naast de oprichting van een sportorganisatie en de opening van het nieuwe Geusseltbad gaat de gemeente aan de slag met een nieuwe sportnota. Wethouder van Grootheest: "Daarvoor gaan we in gesprek met burgers, verenigingen en partnerorganisaties om te kijken hoe we samen de sport in Maastricht op een hoger plan kunnen brengen."