Projectorganisatie Maasvlakte 2


Themadag FutureLand: 'Land in zicht!'

15-11-2011 - Havenbedrijf Rotterdam N.V.

Waterbouwkundige bedrijven Boskalis en Van Oord behoren tot de wereldtop als het gaat om het maken van land in zee. Denk bijvoorbeeld aan de palmeilanden in Dubai. Met de aanleg van Maasvlakte 2 laten deze waterbouwers, verenigd in aannemerscombinatie PUMA, in Nederland zien waartoe ze in staat zijn. Zaterdag 26 november vertellen experts in FutureLand over hun ervaringen bij grote landaanwinningsprojecten. Daarnaast opent de tentoonstelling 'Land in zicht!'.

Speciaal voor deze dag is FutureLand op zaterdag 26 november voor iedereen geopend van 11.00 tot 17.00 uur. De tentoonstelling 'Land in zicht!' in de Yangtzezaal staat deze dag centraal. Tot en met 19 februari presenteren Boskalis en Van Oord hier een drietal grote baggerprojecten, namelijk de Palm Islands in Dubai, de reparatie van het eiland Vilufushi in de Malediven en Building with Nature. Hierbij komen diverse onderwerpen aan bod, zoals techniek, historie, lokale werkomstandigheden en een impressie van de verschillende soorten bestemmingen waarvoor nieuw land wereldwijd gebruikt wordt. Tijdens het lezingenprogramma in de middag vertellen experts over hun ervaringen bij één van deze grote landaanwinningsprojecten.

Praktische informatie
Het lezingenprogramma van de themadag is van 12.30 tot 14.00 uur en van 14.30 tot 16.00 uur. Ook de FutureLand Express rijdt deze dag voor een bijzondere rit op het nieuwe land. Zo kan alles wat binnen te zien is, buiten met eigen ogen bekeken worden. Voor het programma op het VIP Deck kunnen vanaf 11.00 uur gratis kaartjes worden afgehaald bij de receptie. Hierbij geldt op=op. Voor een rit in de FutureLand Express à EUR 5,00 per persoon kan worden ingeschreven via de website van FutureLand.
Let op: deze themadag is eenmalig!

Pieten in FutureLand
Op zondag 4 december staat FutureLand in het teken van Sinterklaas. De goedheiligman zelf heeft het te druk met de voorbereidingen voor pakjesavond, maar tussen 12.00 en 16.00 stuurt hij zijn beste acrobatische Pieten langs met muziek, strooigoed en schmink! Kinderen die de komende weken in FutureLand zijn, kunnen bij restaurant Eten+Drinken een schoen zetten en deze op 4 december gevuld en wel weer op komen halen.