Watersportverbond - KNWV

Karel Lantermans Trofee

vrijdag 18 november 2011

Het weekend van 26 en 27 november zal voor de zeil(st)ers en
windsurf(st)ers binnen het Watersportverbond Talentplan al weer het laatste trainingsweekend van 2011 worden. Dit trainingsweekend wordt inmiddels traditioneel afgesloten met de strijd om de Karel Lantermans Trofee, zondag 27 november te Medemblik. Na afloop, voor de
prijsuitreiking, zullen de versterkingen binnen het Watersportverbond Talentplan verder toegelicht worden.

De Karel Lantermans Trofee, opgericht bij het afscheid van toptrainer Karel Lantermans, staat ieder jaar voor korte wedstrijden met veel strijd. Na een periode van intensieve training willen de diverse jonge topzeil(st)ers en windsurf(st)ers graag hun eigen naam bij laten graveren in de indrukwekkende natuurstenen creatie van beeldhouwer Jan-Kees Lantermans. Roelof Bouwmeester en Sierk Jan ter Haar gingen hen al voor en na een afgelasting door zware sneeuwval in 2010 ziet er naar uit dat het evenement dit jaar gewoon door kan gaan. Met behulp van de vrijwilligers van het Watersportverbond worden er starts georganiseerd in de klassen: 420 & 470, Laser 4.7 & Laser Radial, BIC Techno & RS:X en Splash. Eerste start zondag 27 november om 10.30.

Presentatie Talentplan 2012-2016
Na afloop van de Karel Lantermans Trofee en voor de prijsuitreiking zal er in Restaurant MED een presentatie worden gehouden over de te verwachten versterkingen binnen het Watersportverbond Talentplan. Alle betrokken sporters, ouders en geinteresseerden zijn van harte welkom om de kansen en plannen voor de toekomst te komen bekijken. De
verwachting is dat de presentatie en prijsuitreiking tussen 15.00 en 16.00 aan kunnen vangen, Restaurant MED zorgt in de tussentijd voor de hapjes en drankjes.

Meer informatie over de toekomstplannen binnen het Talentplan kunt u vinden via het document "Versterkingen Watersportverbond Talentplan 2012-2016."