Academisch ziekenhuis Maastricht

Symposium Kankeronderzoekfonds Limburg in azM Publicatiedatum: 16-11-2011 Bron: HFL Auteur: SdC Datum: 16-11-2011

Bent u benieuwd naar de vorderingen van kankeronderzoek in het Maastricht Universitair Medisch Centrium+ / azM? Wilt u meer weten over specifieke onderzoeken? Kom dan op zaterdagochtend 26 november a.s. naar het academisch ziekenhuis in Maastricht: daar vindt het symposium van het Kankeronderzoekfonds Limburg plaats, het fonds van de Health Foundation Limnburg dat kankeronderzoek in Maastricht mede mogelijk maakt. Dan komt u meer hierover te weten.

Naaste toekomst Artsen en onderzoekers van het Maastricht UMC+, het onderzoeksinstituut GROW (School for Oncology en Developmental Biology) en MAASTRO Clinic vertellen tijdens dit symposium waar ze precies mee bezig zijn. Wat mogen we in de (naaste) toekomst verwachten op het gebied van het kankeronderzoek? Welke successen zijn er reeds behaald, wat zit er aan te komen aan onderzoeksresultaten, en waar is nog veel werk te verrichten?

Presentaties Dagvoorzitter dr. Gerard Bos zal het programma van het symposium inleiden, waarna er presentaties plaats zullen vinden over o.a. borstkanker door dr. M. van Gelder, robotchirurgie door prof.dr. J. Maessen en drs. B. Reymen, die als Radiotherapeut-Oncoloog over longkanker en bestraling zal spreken. Het symposium is een initiatief van het Kankeronderzoekfonds Limburg in samenwerking met het Oncologiecentrum van het Maastricht UMC+.

Aanmelden Gasten worden om 10.00 uur ontvangen in de Greepzaal (Niveau 4 van het azM) met koffie en vlaai. Het daadwerkelijke programma duurt van 10.30 uur tot 12.30 uur. Toegang is gratis, maar aanmelden is wel noodzakelijk en kan via www.kankerikhelp.nl of telefonisch: 043-4077363.

Kankerondzoekfonds Het Kankeronderzoekfonds Limburg is een samenwerking van het Maastricht UMC+ , Health Foundation Limburg en KWF Kankerbestrijding op het gebied van fondsenwerving, met als belangrijkste doel om in Zuidoost-Nederland méér geld te werven om zo méér kankeronderzoek in het Maastricht UMC+ mogelijk te maken.