Gemeente Den Haag

Persbericht

Miniconferentie vrijwilligers en wijkmedia

Op zaterdag 26 november organiseren de gemeente Den Haag, HOF (Promotie Haags Vrijwilligerswerk) en de Centrale Bibliotheek een miniconferentie over vrijwilligers en wijkmedia.

Zaterdag 26 november in de Centrale Bibliotheek

Wie zijn deze vrijwilligers, wat motiveert hen en hoe ervaren ze hun werkzaamheden? Die vragen staan centraal tijdens de bijeenkomst, die rechtstreeks uitgezonden wordt via RTV Discus.

Ook wordt besproken welke organisaties zich bezighouden met wijkmedia en hoe de gemeente en andere organisaties hun vrijwilligers kunnen enthousiasmeren, inspireren en voor langere tijd aan zich kunnen binden.

De bijeenkomst is interessant voor vrijwilligers en organisaties op het gebied van wijkmedia en andere vormen van lokale journalistiek. Te gast zijn onder anderen Edwin Boezeman (onderzoeker welzijn en vrijwilligerswerk), Rein van Baar (directeur HOF), Charles Noordam (directeur bibliotheek) en wethouder Rabin Baldewsingh (Mediabeleid). Daarnaast verlenen RTV Discus en Cineac Den Haag hun medewerking.

Programma zaterdag 26 november:

11.00 uur: Inloop en start van de reguliere radio-uitzending van RTV Discus.

13.00 uur: Start van het rondetafelgesprek in de uitzending van RTV Discus. Gespreksleiders Joop Schouten en Ed Riem ontvangen o.a. Edwin Boezeman, Rabin Baldewsingh, Charles Noordam en Rein van Baar.

14.00: Pauze

14.15 uur: Start van een serie tweegesprekken onder leiding van Eelco Koolhaas (Ministerie van Verhalen). Discussies en interviews met vrijwilligers en deskundigen worden afgewisseld met o.a. presentaties van 60 seconden van vrijwilligersorganisaties en andere belangstellenden.

16.30 uur: Conclusies en reacties.

17.00 uur: Sluiting

Locatie: Centrale Bibliotheek (1ste verdieping), Spui 68, Den Haag. Toegang en deelname gratis.