Gemeente Breda

Rij alcoholvrij in Breda
In Breda loopt van 26 november tot 22 december de campagne `Rij alcoholvrij, hoe ga jij naar huis?' Politie Midden en West Brabant, Veilig Verkeer Nederland afdeling Breda, AB Inbev, Peutax en Gemeente Breda willen met deze campagne het aantal alcoholongevallen onder autobestuurders terugdringen. Nu stapt nog steeds zo'n vijf procent van de Bredase autorijders beschonken achter het stuur.

Wilbert Willems, wethouder Mobiliteit, Duurzaamheid en Cultuur: "Met deze nieuwe campagne willen we vooral jonge, beginnende automobilisten bereiken door onder andere gebruik te maken van de sociale media. Als je samen een taxi naar huis neemt als je wat hebt gedronken, is dat veiliger voor jezelf en je medeweggebruikers."

De campagne is vooral gericht op de bezoekers van de Bredase Horeca en de Pathé bioscoop. Posters op toiletten en uit te reiken kaarten van taxichauffeurs van Peutax verwijzen naar de facebookpagina www.facebook.com/rijalcoholvrij. Bezoekers van deze site krijgen allerlei informatie over het rijden onder invloed en kunnen reacties plaatsen. Bovendien maken ze kans op gratis taxivervoer of op korting als ze zich als `fan' van deze pagina aanmelden.