Gemeente Kampen

Gratis pendelbus tijdens afsluiting Stadsbrug

23-11-2011 De gemeente Kampen zet een gratis pendelbus in tijdens de afsluiting van de Stadsbrug.
In het weekend van 26 en 27 november is de Stadsbrug voor al het verkeer afgesloten vanwege de vervanging van de hoofdcomputer. Tijdens het testen en proefdraaien is de brug verschillende malen langdurig geopend. Dit gebeurt tussen zaterdag 26 november, 23.00 uur en maandag 28 november, 06.00 uur.

Omdat het voor voetgangers moeilijk is om gebruik te maken van de Stadsbrug, zet de gemeente Kampen een gratis pendelbus van Connexxion in. De gratis pendelbus rijdt tussen de IJsselkade en het station volgens de volgende dienstregeling (pdf).

Route pendelbus

De volgende route wordt gereden: Station, Spoorkade, Zwolseweg, Mr. J.L.M. Niersallee, Europa-allee, Kamperstraatweg, IJsseldijk, Boven Havenstraat, De la Sablonierekade, Haatlanderdijk, IJsselkade. Omdat er op de IJsselkade geen keergelegenheid is, rijdt de bus op de terugweg via de Oranjesingel en de gehele Europa-allee.

Onderweg worden geen haltes aangedaan, de bus stopt alleen bij het station en de IJsselkade. De dienstregeling sluit aan op de vertrek- en aankomsttijden van de trein.

Omleiding

Voor het overige verkeer is tijdens de afsluiting van de Stadsbrug een omleidingsroute ingesteld. De omleiding wordt met borden aangegeven.

De totale werkzaamheden starten donderdagavond 24 november om 22.00 uur en zijn gepland tot en met maandagochtend 28 november 06.00 uur. 23-11-2011