Bonnefanten Museum Maastricht

Sjeng kremers ontvangt bonnefanten penning 2011

Op 26 november om 16.00 uur wordt in het Bonnefantenmuseum in Maastricht de derde Bonnefanten Penning uitgereikt. Dr. Sjeng Kremers, oud gouverneur van de provincie Limburg, zal de penning in ontvangst nemen van Alexander van Grevenstein. De Bonnefanten Penning is een onderscheiding met een persoonlijk stempel.

De penning wordt jaarlijks uitgereikt aan een sleutelfiguur in de Euregio die de kunsten op een bijzondere manier heeft gestimuleerd. De laudatio zal worden uitgesproken door Mr. Philip Houben, oud burgemeester van Maastricht.
"Het is een blijk van grote bewondering vanwege het in gang zetten van een heuse museale infrastructuur in Limburg. Zonder deze musea in Venlo, Kerkrade en Maastricht zou de cultuur in Limburg bleek afsteken bij zijn omgeving. Sjeng Kremers is daarmee de verpersoonlijking van optimisme in de cultuurbeleving en een echte pionier. Dit staat in schril contrast met het negativisme dat de cultuur in de provincie en in het land vandaag omgeeft", aldus Alexander van Grevenstein.

De eerste Bonnefanten Penning werd op 4 mei 2005 uitgereikt aan de Luikse architect Charles Vandenhove en de tweede in 2006 aan Pinkpoporganisator Jan Smeets. De Bonnefanten Penning is mogelijk gemaakt uit de nalatenschap van Theo Boosten, voormalig voorzitter van het Bonnefantenmuseum.

Bonnefantenmuseum
Avenue Céramique 250
Maastricht
T 043 329 01 90
info@bonnefanten.nl
www.bonnefanten.nl
open di t/m zo 11.00 - 17.00 uur