Belgische Federale Overheid


* Zaterdag Dag Zonder Krediet: opgepast voor het gemakkelijke krediet!

Zaterdag Dag Zonder Krediet: opgepast voor het gemakkelijke krediet!

Datum: 25 november 2011

In het kader van de Dag Zonder Krediet 2011 organiseert het platform `Dag Zonder Krediet' op zaterdag 26 november 2011 verschillende sensibiliseringsacties om het brede publiek bewust te maken van de gevaren van krediet.

Volgens de cijfers van de Centrale voor kredieten aan particulieren van de Nationale Bank van België Externe link blijft het aantal onbetaalde kredietcontracten stijgen sinds het begin van de crisis in september 2008. De Centrale voor kredieten stelde ook een spectaculaire stijging van het aantal kredietopeningen vast tijdens de laatste twaalf maanden (+ 26,5 %).

Het platform Dag Zonder Krediet groepeert een twintigtal Vlaamse, Brusselse en Waalse verenigingen die elk jaar de `Dag Zonder Krediet' organiseren. Het voornaamste doel van deze dag is het brede publiek sensibiliseren voor de gevaren van het gemakkelijke krediet. Het platform geeft de overheid ook aanbevelingen om te komen tot een betere bescherming van de consument en meer in het bijzonder van de kwetsbare consument.

Meer informatie op www.dagzonderkrediet.be Externe link

Meer informatie over de activiteiten van de Dag Zonder Krediet Externe link (PDF, 5 p. - 526,4 Kb)

Raadpleeg de statistieken van de Centrale voor kredieten aan particulieren Externe link