IKON

P E R S B E R I C H T

Originele geloofsvisies van vrijzinnige voorgangers in boek NPB/IKON

Geloven, zo kan het ook

Is het voor het geloof belangrijk dat Maria, de moeder van Jezus, maagd moet zijn? En kunnen gehandicapten ook opstaan zoals Jezus? Bestaat God de Schepper of is ons godsbeeld soms door mensen geschapen? Hoe belangrijk zijn eigenlijk geloofsopvattingen? Het zijn enkele vragen die aan bod komen in het boek 'Geloven, zo kan het ook', een publicatie van de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap NPB en de IKON.

In 'Geloven, zo kan het ook' geven zeventien voorgangers van de NPB hun visie op verschillende geloofsonderwerpen, van de zesdaagse Schepping, kruisdood en opstanding tot het Laatste Oordeel. De voorgangers hebben niets met de traditionele geloofsbeelden, maar komen met eigen, originele en persoonlijke geloofsvisies. Ze bevragen, betwijfelen en verrassen. Het vrijzinnige geloof toont in het boek haar rijke diversiteit. "Een heerlijk boek!" aldus IKON-presentatrice Annemiek Schrijver.

De presentatie van het boek vindt zaterdag 26 november plaats tijdens de Algemene Vergadering van de NPB in de Woudkapel in Bilthoven. Op die dag installeert de NPB ook een theologiecommissie. Boek en commissie zijn een signaal dat de NPB nadrukkelijker een positieve vrijzinnige theologie onder de aandacht wil brengen.

Verschillende hoofdstukken uit het boek verschijnen op de speciale IKON-website www.ikon.nl/npb, waar ook ruimte is voor debat.

Hilversum, 25 november 2011