Politie Noord- en Oost Gelderland

|Apeldoorn - Snorfietsers onder invloed | |
De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 26 november in Apeldoorn twee 17-jarige snorfietsers bekeurd omdat zij onder invloed van alcohol waren. Van beiden werd het rijbewijs ingevorderd.

Surveillerende agenten zagen even na middernacht op het Ravelijn een jongen op een snorfiets rijden en besloten hem te controleren. Hij bleek gedronken te hebben en op het politiebureau blies hij 1.1 promille. Dit is ruim vijf maal het toegestane promillage voor een beginnend bestuurder. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Later in de nacht lieten agenten in het centrum een Apeldoornse jongen stoppen omdat hij met zijn snorfiets tussen het stappende publiek door wilde rijden. Bij aanspreken zagen ze dat de jongen bloeddoorlopen ogen had. De ademtest op straat was negatief voor hem en op het politiebureau blies de tiener 1.0 promille.

Van beide tieners is het rijbewijs ingevorderd en met een rijverbod en een proces-verbaal gingen zij later naar huis. Daarnaast werden in dezelfde nacht nog twee automobilisten bekeurd die gedronken hadden.

2011166325, 2011166302

|     |Apeldoorn - Spullen weg bij woninginbraak                 |
Bij een woning aan de Frederikslaan in Apeldoorn is vrijdagavond 25 november ingebroken. Er zijn ondermeer sieraden en twee laptops gestolen.

Tijdens afwezigheid van de bewoners is er een raampje geforceerd, waarna men naar binnen kon klimmen. Uit de woning werden ondermeer sieraden en twee laptops gestolen. De politie stelt een sporenonderzoek en een buurtonderzoek in.

2011166342

|     |Apeldoorn - Tieners betrapt met vuurwerk                  |
Surveillerende agenten hebben vrijdagmiddag 25 november op de Spadelaan in Apeldoorn drie tieners aangehouden voor het afsteken van vuurwerk. Over de strafafhandeling wordt contact opgenomen met de officier van justitie.

De agenten surveilleerden op de scooter door de wijk en hoorden een enorme knal. Duidelijk was dat er vuurwerk was afgestoken. Zij stelden een onderzoek in en troffen vier knulletjes aan die bij het zien van de agenten de benen namen. Drie van hen legden het af tegen de agenten op de scooter; een vierde wist te ontkomen. Zijn naam werd toch bekend en de ouders krijgen te horen of de jongens naar het bureau HALT moeten of een boete krijgen.

2011166146

|     |Apeldoorn - Duo op gestolen scooter?                      |
De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 26 november twee Apeldoorners in het centrum aangehouden. Zij reden op een scooter en konden geen duidelijkheid geven van wie het voertuig was. Zij zijn ingesloten voor verhoor.

Tijdens de horecadienst zagen agenten twee jongemannen op een scooter. De bestuurder reed met hoge snelheid tussen het uitgaanspubliek door. Agenten lieten hem stoppen, spraken hem hierop aan en vroegen zijn rijbewijs en het kentekenbewijs van de scooter. Deze kon de 19-jarige niet tonen. Hij gaf aan, dat de 21-jarige bijrijder de eigenaar van de scooter was. Deze op zijn beurt ontkende dit en bij controle bleek het kenteken voor een ander scooter te zijn afgegeven. Om duidelijkheid te krijgen, zijn beiden aangehouden en ingesloten voor verhoor. De politie maakt proces-verbaal op.

2011166319

|     |Apeldoorn - Betrapt met gestolen pakken koffie            |
Een medewerker van een supermarkt aan de Deventerstraat in Apeldoorn heeft vrijdag 25 november een klant betrapt die twaalf pakken koffie wilde stelen. De man ging er vandoor maar kon even later worden aangehouden.

De klant had twaalf pakken koffie in een tas gedaan en wilde zonder te betalen de winkel verlaten. Zijn diefstal was opgemerkt door een personeelslid, die de man aansprak. Deze nam de benen gevolgd door de medewerker. Die onderhield met zijn mobieltje contact met de gewaarschuwde politie, waarna de man kon worden aangehouden. Hij bekende de diefstal en krijgt een proces-verbaal.

201116063

|     |Apeldoorn - Hardleerse dief in verzekering gesteld        |
De politie heeft vrijdag 25 november bij V&D in Apeldoorn een hardleerse dief aangehouden en in verzekering gesteld. De 46-jarige Apeldoorner wordt de laatste tijd maandelijks aangehouden voor winkeldiefstal. Hij wordt maandag voorgeleid voor de Rechter-commissaris in Zutphen.

Agenten zagen de man de winkel in gaan en hadden hem al eerder aangehouden voor winkeldiefstal. Beveiligers hadden de man ook direct in het snotje en hielden hem in de gaten. De Apeldoorner vulde een tas met kleding en wilde de winkel weer verlaten. Hier werd hij aangehouden en na overleg met de officier van justitie in verzekering gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

2011166120

Einde berichten

-----------------------
(

(


---- --