Politie Hollands Midden

Leiden - Gewelddadige inbraak/ overval in woning; twee aanhoudingen

Leiden, 26-11-2011 o De politie werd zaterdag 26 november rond 05:00 uur gebeld door een bewoner van de Jan van Goyenkade. Zij had vreemde geluiden en gestommel gehoord in het huis naast haar.

Agenten zijn direct ter plaatse gegaan en op het moment dat zij bij de woning zijn aangekomen zagen zij een man weg rennen.Ze bevolen de man te stoppen, maar hij voldeed hier niet aan. In de daarop volgende achtervolging heeft een agent een waarschuwingsschot gelost. Vlak daarna hebben de agenten de verdachte aan kunnen houden.

De politie ging vervolgens verder op onderzoek uit en kon aan de achterzijde van het huis een tweede verdachte aanhouden.

De bewoner is zwaar gewond geraakt; hij heeft ernstig hoofdletsel waarvoor hij onder behandeling is gesteld van het ziekenhuis.

De twee verdachten zijn ingesloten op het politiebureau. Het gaat om twee mannen van 20 en 24 jaar uit Leiden. Zij zijn in verzekering gesteld.

Getuigen gezocht De technische recherche heeft onderzoek gedaan in en rond het huis. Een buurtonderzoek zal plaatsvinden om getuigen die iets gezien of gehoord hebben te spreken. Bent u getuige geweest of heeft u eerder deze week verdachte personen in de buurt van Jan van Goyenkade gezien? Bel dan de politie op 0900-8844. Anoniem melden is ook mogelijk via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Jan van Goyenkaden

Afbeelding: de Jan van Goyenkade in Leiden