Politie Gelderland-Zuid

Aangehouden voor bedreiging

Tiel, 26-11-2011 o Vrijdagmiddag hielden politieagenten een 44-jarige inwoner van Tiel in zijn woning aan op verdenking van bedreiging. Hij zou eerder die middag ernstige dreigementen hebben geuit in de richting van een plaatsgenoot. De politie is bezig met een onderzoek en de verdachte is in verzekering gesteld.

Omstreeks 12.50 uur werd aan de politie gemeld dat de 44-jarige stenis aan het schoppen zou zijn bij een woning in de wijk Rauwenhof. Een bewoner aan de Anton Coolenstraat zou bedreigd zijn en deed hiervan aangifte. Terwijl een politieagent in de loop van de middag in deze zaak bezig was met het opnemen van een getuigenverklaring, kwam bij de politie een melding binnen van een man die aangaf zojuist bedreigd te zijn. Er werd vanuit een winkel in de wijk Rauwenhof gebeld en de politie hield rekening met een overval. Agenten gingen erheen en namen getuigenverklaringen op. Van een overval bleek totaal geen sprake.

In verzekering
Op basis van een doorgegeven signalement en onderzoek kwam de politie uit bij de 44-jarige Tielenaar. Politieagenten gingen naar zijn woning en troffen daar de verdachte aan. Hij werd meegenomen naar het politiebureau om meer duidelijkheid te krijgen over het telefoontje vanuit de winkel. Op het bureau werd hij aangehouden als verdachte van de bedreiging op de Anton Coolenstraat. Bij zijn aanhouding uitte hij bedreigingen naar politieagenten.
De verdachte zit ingesloten voor verhoor en is in verzekering gesteld. De politie stelt verder onderzoek in.
(08)

Laatst gewijzigd 26-11-2011 11:07 | © Regio Gelderland-Zuid |