Politie Gelderland-Zuid

Aanhouding met verzet

Zaltbommel, 26-11-2011 o Surveillerende politieagenten in Zaltbommel herkenden vrijdagmiddag op de Prins Bernhardweg een bijrijder in een passerende auto. Deze 28-jarige inwoner van Zaltbommel stond gesignaleerd voor meerdere zaken en kon buiten heterdaad worden aangehouden. De verdachte sloeg op de vlucht, maar werd even later achterhaald en aangehouden.

De agenten gaven de bestuurder van de auto rond half 5 een stopteken, maar intussen sprong de verdachte uit het autoraam en vluchtte. Hij rende een brandgang in, achtervolgd door de politie. Ter hoogte van de Monsier Nolenstraat trof één van de agenten de verdachte en overmeesterde hem. Tijdens zijn aanhouding verzette de 28-jarige zich. Hij is geboeid naar het politiebureau overgebracht en ingesloten.

Vast voor mishandeling en vernieling
De Zaltbommelnaar is in verzekering gesteld. Hij wordt verhoord over twee verschillende zaken, als verdachte van een mishandeling en een vernieling, beiden gepleegd in Zaltbommel. Op zaterdag 13 augustus zou hij 's middags een 18-jarige vrouw hebben geslagen. Dit gebeurde op de Westlanderstraat. De vrouw deed hiervan aangifte. De vernieling, van een reclamebord van een supermarkt gelegen aan de Klipperstraat, vond plaats in de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 september. Ook van deze zaak ligt er een aangifte.
De verhoren en het politieonderzoek zijn volop gaande. (08)

Laatst gewijzigd 26-11-2011 10:43 | © Regio Gelderland-Zuid |