Politie Zeeland


---

1887-2011 Insluiper aangehouden, Kloetinge
Een bewoner van een woning aan de Schalkstraat in Kloetinge hoorde, in de nacht van vrijdag op zaterdag, rond 02.15 uur gerommel aan zijn garage en tuinhek.

De man aarzelde geen moment en is zijn bed uitgegaan en heeft een onderzoek ingesteld. Hij trof een man aan in zijn schuur. De man had een fles wijn ontkurkt en deze aan zijn mond gezet.

Bij het zien van de bewoner ging de onbekende man er vandoor. De bewoner belde snel de politie. Agenten zijn in de omgeving van de woning gaan zoeken en troffen in de buurt van de woning een 53-jarige man aan die aan het opgegeven signalement voldeed.

De man is aangehouden en naar een politiecel in Torentijd gebracht. Daar wordt hij vandaag verder gehoord.

1888-2011 Rijbewijs ingevorderd, Middelburg
Surveillerende agenten van de Zeeuwse politie reden in de nacht van vrijdag op zaterdag over de Oude Vlissingseweg in Middelburg.

Op een gegeven moment zagen zij een personenauto over het fietspad rijden en ze besloten de bestuurder van die auto te controleren.

De 32-jarige man uit Eindhoven moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij teveel had gedronken. Hij is meegegaan naar het bureau om een ademanalyse te doen. Ook zijn bijrijder mocht mee, ook al was deze door overmatig drankgebruik niet goed wakker te krijgen...

Uiteindelijk bleek dat de man ongeveer drie keer zoveel had gedronken dan wettelijk is toegestaan en hij moest zijn rijbewijs daarom inleveren.

Ook zijn auto moest hij achterlaten op het bureau, omdat ook de bijrijder veel teveel drank achter de kiezen had. Hij kan zijn auto dus later ophalen samen met iemand die wèl een geldig rijbewijs heeft.

Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.





Politie Zeeland