Politie Noord- en Oost Gelderland

|   |Zutphen - Agenten ernstig bedreigd bij aanhouding    |
De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 26 november in het centrum van Zutphen drie mannen aangehouden. Twee ervan bemoeiden zich met een aanhouding van een gezocht man en uitten zeer ernstige bedreigingen richting de agenten. De mannen zijn ingesloten voor verhoor.

Agenten van het horecateam zagen kort na middernacht op de Isendoornstraat een 21-jarige Zutphenaar die nog gezocht werd voor een strafbaar feit. De man maakte deel uit van een groep jongeren. Om de aanhouding uit te voeren zorgden andere agenten voor een afscheiding. De Zutphenaar verzette zich hevig tijdens de aanhouding en de politie gebruikte hierbij uiteindelijk pepperspray. Vrienden van hem bemoeiden zich met de aanhoudingen en uitten zeer ernstige bedreigingen richting de politie. Twee van de groep, een 20 en 24-jarige Zutphenaar, werden aangehouden. De drie mannen zijn ingesloten voor verhoor. De politie overlegt over een eventuele voorgeleiding voor de Rechter-commissaris. De politie maakt proces-verbaal op.

2011108567 + 2011166308

|   |Zutphen - Winkeldievegge aangehouden           |
De politie heeft vrijdagmiddag 25 november een 52-jarige vrouw zonder vaste woon of verblijfplaats verhoord over een winkeldiefstal in een bouwmarkt op de Pollaan in Zutphen. Ze werd betrapt toen ze twee camera's uit de winkel weg nam.

De politie werd rond 13.45 uur door winkelpersoneel over de diefstal geïnformeerd. De vrouw was door hen staande gehouden, toen zij de winkel wilde verlaten zonder voor de camera's te betalen. Agenten namen de winkeldief mee naar het politiebureau voor nader verhoor. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt en ze krijgt een winkelverbod opgelegd. De vrouw fietste op een fiets, dat mogelijk van diefstal afkomstig is. Deze is in beslag genomen en de politie stelt een onderzoek in.

2011166060

|   |Lochem - Skimapparatuur aangetroffen bij tankstation      |
De politie heeft op vrijdagmiddag 25 november skimapparatuur verwijderd bij een benzinestation op de Zutphenseweg in Lochem. Tips over mensen die de apparatuur hebben aangebracht, zijn welkom.

De politie kreeg rond 15.30 uur de melding over de skimapparatuur en ging ter plaatse. Er bleken meerdere skimapparaten aangebracht en de politie heeft de apparatuur verwijderd. Het is niet bekend hoe lang de skimapparatuur op de benzinepompen bevestigd zat. Daarom waarschuwt de politie klanten van deze benzinepomp hun bankrekeningen te controleren en bij diefstal contact op te nemen met de bank. Naar de skimmers wordt een onderzoekt ingesteld en tips zijn welkom op 0900 - 8844.

2011166183

Einde berichten
-----------------------
(

(


---- --