Zweedse thrillerschrijver Håkan Östlundh komt naar Nederland


Håkan Östlundh signeert in Leeuwarden

LEEUWARDEN, 20111101 -- De Zweedse thrillerschrijver Håkan Östlundh komt op zaterdag 26 november naar Nederland en zal op die dag zijn nieuwste boek, "De vrouw die wilde afrekenen", signeren bij boekhandel Van der Velde in Leeuwarden.

Håkan Östlundh, wiens boeken behalve in Zweden, in vertaling uitkomen in Nederland, Belgie, Noorwegen, Italie, Spanje, Duitsland en de VS, publiceerde in het Nederlandse taalgebied zijn eerste thriller (De duiker) in 2007. Daarna volgenden Stank (2008) en Terreur (2010). De vrouw die wilde afrekenen (2011), zijn nieuwste boek, verscheen in september is nu al toe aan een derde druk. Alle verhalen van Östlundh spelen zich af op het Zweedse eiland Gotland. In Nederland verschijnen zijn boeken bij Uitgeverij de Rode Kamer.

Östlundh treedt datzelfde weekend op op het culturele festival "Explore the North"
(http://explore-the-north.nl), waar hij zal voorlezen uit eigen werk. Tevens zal hij een gedicht voordragen van zijn landgenoot Tomas Tranströmer, die dit jaar de Nobelprijs voor literatuur won.

Plaats en tijdstip van signeren: Boekhandel Van der Velde, Nieuwestad 57-59, Leeuwarden, zaterdag 26 november van 14.00 tot 15.00 uur.