Museon Den Haag


datum:
19 oktober 2011
Wildlife Photographer of the Year in Museon
Expositie met 's werelds beste natuurfoto's
Vanavond vindt de award-uitreiking plaats in het National History Museum in Londen aan de winnaar van de 'Wildlife Photographer of the Year Competition'. Deze award geeft de ontvanger voor een jaar de status van beste natuurfotograaf van de wereld. 'The Wildlife Photographer of the Year Competition' is een prestigieuze internationale fotografiewedstrijd waaraan 's werelds meest vooraanstaande natuurfotografen deelnemen. De wedstrijd wordt traditiegetrouw georganiseerd door het BBC Wildlife Magazine en het Natural History Museum in Londen. Natuurfotografen van over de hele wereld dingen mee naar de titel. Vanaf 26 november 2011 is in het Museon in Den Haag de tentoonstelling 'Wildlife Photographer of the Year 2011' te zien. De expositie is samengesteld uit de bekroonde foto's van de wedstrijd. Het Museon toont de foto's tot en met 4 maart 2012.

Volg deze link voor een impressie van de foto's van dit jaar.
Zie het
http://www.nhm.ac.uk/visit-us/whats-on/temporary-exhibitions/wpy/competition/preview.jsp

Museon
Het Museon is een interactief museum voor cultuur en wetenschap met een educatieve missie en een interdisciplinaire benadering. Het Museon wil mensen inspireren om de wereld te ontdekken en met respect te behandelen. Het fotowerk in 'Wildlife Photographer of the Year' benadrukt de schoonheid van de aarde. De tentoonstelling zet aan tot nadenken over de verantwoordelijkheid van de mens zich in te spannen tot het behoud ervan. Openingstijden en prijzen
Het Museon is van dinsdag t/m zondag geopend van 11.00 tot 17.00 uur. In de schoolvakanties (alle regio's) ook op maandag geopend. 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag is het Museon gesloten. De toegangsprijs voor personen van 12 jaar en ouder bedraagt ¤ 9,50 Kinderen van 4-11 jaar betalen ¤ 5,-- en houdouders van een 65+Pas en CJP ¤ 8,50. Museumkaart is geldigg. Groepskorting mogelijk voor groepen boven de 20 personen.