Politie Groningen

Zaterdag 26 november 2011

Provincie Groningen, 26-11-2011

Aanhoudingen voor rijden onder invloed alcohol

GRONINGEN De politie heeft vrijdagochtend op de Kielerbocht een 24-jarige automobilist uit Groningen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De politie had een melding gekregen dat er een botsing op de Kielerbocht had plaatsgevonden. De 24-jarige jarige automobilist was ter plekke op een geparkeerde personenauto gebotst. Een blaastest wees uit dat de man alcohol had gedronken. De man werd aangehouden en hij moest op het politiebureau een ademanalyse ondergaan, hij scoorde 295 ugl. (0,68 promille). Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur opgelegd. Niemand raakte gewond.

OUDE PEKELA De politie heeft vrijdagavond op De Savornin Lomanlaan een 31-jarige automobilist uit Oude Pekela aangehouden voor het rijden onder invloed. De politie had de man ter controle aan de kant van de weg gezet. De man moest een blaastest ondergaan en werd op basis van de uitslag aangehouden. Bij de man werd een bloedproef afgenomen. Deze proef moet uitwijzen of de man onder invloed van alcohol was of iets anders. Bij het afnemen van een bloedproef dient ook het rijbewijs te worden ingevorderd en dat werd dan ook gedaan.

Aanhoudingen voor winkeldiefstal

GRONINGEN De politie heeft vrijdagmiddag in een warenhuis aan de Grote Markt een 40-jarige man uit Groningen aangehouden voor winkeldiefstal. De man wordt er van verdacht dat hij meerdere kledingsstukken wilde wegnemen uit het warenhuis. De man werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. De politie heeft de zaak in behandeling.

WINSUM De politie heeft vrijdagmiddag in een supermarkt aan het Obergon een 68-jarige vrouw uit Sauwerd aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw had een boek en een fles met advocaat weggenomen. Tegen de vrouw werd proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt controle wegtransportcombinaties

GRONINGEN De politie heeft vrijdagmiddag en avond op de Duinkerkenstraat een controle gehouden op het wegtransport waarbij specifiek gekeken werd naar frauduleuze handelingen bij het gebruik van de tachograaf. De controle werd gehouden op de locatie van de Rijksdienst voor het Wegverkeer aan de Duinkerkenstraat met medewerking medewerkers van de Inspectie Verkeer en Waterstaat. In totaal werden 22 vrachtwagencombinaties gecontroleerd. Zes combinaties waren in orde. In 5 gevallen werd een waarschuwing gegeven en de overige 11 waren in overtreding. Er werd onder andere proces-verbaal opgemaakt omdat een verzegeling ontbrak, voor het hebben van een verkeerde bandenmaat in verband met de ijking van de tachograaf en omdat een bestuurder een valse bestuurderskaart had. Verder werden bekeuringen gegeven voor een aantal technische gebreken aan de gecontroleerde
vrachtwagencombinaties.

Politie onderzoekt explosie

OPENDE De politie verricht onderzoek naar een explosie in een hal van een woning aan De Hoge Kamp in de nacht van vrijdag op zaterdag. De politie had een melding ontvangen dat in de hal van de woning een explosie had plaatsgevonden. Ter plekke troffen agenten een beschadigde voordeur aan en in de hal bleek ook het nodige te zijn vernield. Niemand raakte gewond. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Politie treft hennepkwekerij aan

OUDE PEKELA De politie heeft vrijdagavond aan de Winschoterweg een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld. De politie had een melding ontvangen dat er in het pand was ingebroken. Ter plekke werd een hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij bestond uit twee ruimtes op de begane grond en twee ruimtes in een kelder. In totaal werden 892 planten, de aanwezige lampen en de ventilatoren in beslag genomen. Alles zal worden vernietigd. De politie heeft niemand aangehouden en heeft de zaak in onderzoek.

Bestuurder snorscooter aangehouden

GRONINGEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 35-jarige man uit Groningen op een snorscooter op de Goudlaan aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man was ter controle aan de kant van de weg gezet en moest een blaastest ondergaan. De man bleek te veel alcohol te hebben gedronken en werd aangehouden. Via een ademanalyse op het politiebureau scoorde man 495 ugl. (1,14 promille). Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 5 uur opgelegd.

Aanhouding voor baldadigheid

WINSCHOTEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op het Marktplein een 19-jarige man uit Winschoten aangehouden voor baldadigheid. De man vond het nodig om op het Marktplein meerdere malen tegen een openbaar toilet aan te trappen. De man werd overgebracht naar het politiebureau. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakte hij werd na verhoor heengezonden.

Man aangehouden voor belediging

GRONINGEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 51-jarige man uit Meppel op de Grote Markt aangehouden voor belediging. De man liep over de Grote Markt en beledigde zomaar een aantal agenten. De man werd aangehouden en hij werd overgebracht naar het politiebureau. De man werd ingesloten.

Politie houdt verkeerscontrole

BEDUM De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op de N46 het verkeer gecontroleerd. Verschillende overtredingen werden geconstateerd. Twee maal werd proces-verbaal opgemaakt voor het negeren van de doorgetrokken streep. Proces-verbaal werd opgenaakt voor het niet gebruiken van een voorsorteervak. Een automobilist kreeg een bekeuring voor het rijden op de busbaan en twee fietsers kregen een bekeuring voor het fietsen zonder verlichting. Nabij Groningen werd ook een alcoholcontrole gehouden. Agenten controleerden in totaal 18 bestuurders van een personenauto en/ of bomfiets. Niemand bleek in overtreding.

Automobilist in de slip

GRONINGEN In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 20-jarige automobilist uit Haren (GN) met zijn auto in een slip geraakt op de Van Ketwich Verschuurlaan. De automobilist kwam in de bosjes tot stilstand. De man bleek alcohol te hebben gedronken en werd aangehouden. Op het politiebureau scoorde man via een ademanalyse 420 ugl. (0,97 promille). Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en proces-verbaal werd opgemaakt.

Man aangehouden voor openbare dronkenschap

GRONINGEN De politie heeft vrijdagavond op het Gedempte Zuiderdiep een 31-jarige man uit Groningen aangehouden voor openbare dronkenschap. De politie had een melding gekregen dat een man zich vervelend gedroeg in een supermarkt. Agenten troffen de man aan op het Gedempte Zuiderdiep. De man verkeerde onder invloed van alcohol en werd aangehouden voor openbare dronkenschap. De man werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten.

Automobilist botst tegen boom

APPINGEDAM Vrijdagavond is op de N360 een 19-jarige automobilist uit Delfzijl tegen een boom gebotst. De man raakte door de botsing licht gewond en werd ter plekke door ambulancepersoneel geholpen. De automobilist kwam uit de richting van Loppersum en reed in de richting van Appingedam. Tussen de rotonde en het station in Appingedam kwam de auto door onbekende oorzaak in de rechter berm terecht. De automobilist verloor vervolgende de macht over het stuur, schoot de weg over en botste tegen een boom. De man had geen alcohol gedronken.

Duo aangehouden voor fietsdiefstal

STADSKANAAL De politie heeft vrijdagavond twee mannen (17 en 21 jaar) uit Stadskanaal aangehouden voor fietsdiefstal. Het duo was door agenten betrapt en bij een woning aan de Belgielaan werden vervolgens ook nog vijf fietsen en een bromscooter in beslag genomen voor nader onderzoek. Het duo werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek.