Politie Gelderland-Zuid

Fietsendiefstal in onderzoek

Nijmegen, 26-11-2011 o Een alerte getuige belde vrijdagavond rond 19.10 uur de politie over een fietsendiefstal op de Wolfskuilseweg, vlakbij een tabakswinkel. Een motoragent reed meteen die kant op, sprak kort met de getuige en ging vervolgens achter een wegrijdende auto aan. Daarin zaten twee van de drie verdachten, zij werden aangehouden.

Op de Molenweg is de betreffende auto staande gehouden. Inmiddels waren meer surveillanceauto's ter plaatse gekomen. De twee inzittenden werden, op basis van de doorgegeven signalementen, aangehouden op verdenking van fietsendiefstal of betrokkenheid daarbij. Het gaat om een 34-jarige man uit Schijndel en een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Van de getuige is een verklaring opgenomen en politieagenten hebben een klein buurtonderzoek ingesteld. Een derde verdachte, die er met de gestolen fiets vandoor zou zijn gegaan, is niet meer achterhaald.

De twee verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor werden zij weer in vrijheid gesteld. De politie is bezig met aanvullend onderzoek.
(08)

Laatst gewijzigd 26-11-2011 11:58 | © Regio Gelderland-Zuid |