Politie Drenthe

Zaterdag 26 november 2011

Provincie Drenthe, 26-11-2011

Vier insluipsters aangehouden

RUINERWOLD Een oplettende buurtbewoner voorkwam vrijdagmiddag dat een bewoonster van de Havelterweg haar sieraden kwijtraakte en zorgde er bovendien voor dat de politie vier insluipsters kon aanhouden. De buurtbewoner zag dat vier vrouwen met lange rokken bij zijn buurvrouw naar binnen gingen en vertrouwde dit niet, vooral toen hij zag dat één van de vrouwen in de tuin bleef staan. Hij waarschuwde direct de politie die snel ter plaatse was en vier vrouwen bij de woning vandaan zag rennen. De vrouwen van 20, 22, 40 en 42 jaar uit Lelystad konden worden aangehouden. Uit de woning waar de vrouwen binnen zijn gedrongen, bleken sieraden te zijn gestolen. Deze zijn later teruggevonden op de plaats waar de vrouwen zijn aangehouden. De vier verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten. Hun auto is in de omgeving aangetroffen en deze is in beslag genomen.

Burenruzie

LEUTINGEWOLDE Vrijdagmiddag hield de politie een 61-jarige bewoner van Leutingewolde aan. De man wordt verdacht van mishandeling van een 78-jarige overbuurman. Deze mensen hebben al langere tijd onenigheid. Vrijdagmiddag escaleerde dat waarbij de 78-jarige man met een voorwerp op het hoofd werd geslagen. Hij moest zich onder doktersbehandeling stellen. De man deed aangifte. De verdachte is door de politie gehoord en daarna in vrijheid gesteld.

Winkeldiefstal

MEPPEL In de kringloopwinkel aan de Hugo de Grootstraat in Meppel hielden medewerkers vrijdagmiddag een 44-jarige vrouw uit Oldeholtpade aan. De vrouw verliet de winkel zonder een aantal spullen af te rekenen. De vrouw is overgedragen aan de politie die proces-verbaal tegen haar opmaakte.

Vluchtende scooterbestuurder aangehouden

DE PUNT/GLIMMEN Op de Rijksstraatweg in Glimmen hield de politie vrijdagmiddag een 23-jarige man uit Groningen aan. Agenten zagen de man kort daarvoor op een scooter rijden op de Groningerstraat in De Punt. Hij reed over de rijbaan in plaats van over het fietspad. Toen de agenten hem wilden controleren negeerde hij een stopteken en probeerde met snelheden van zon 75 km per uur te ontkomen. Op de Rijksstraatweg lukte het de politie de man tot stoppen te dwingen. Ook een korte vluchtpoging te voet had geen resultaat want hij werd ingehaald en aangehouden. De man is overgebracht naar het politiebureau in voor nader onderzoek ingesloten. Hij verklaarde niet te zijn gestopt omdat er op zijn scooter een gestolen kentekenplaat zit. De scooter is voor nader onderzoek in beslag genomen.

Drie gewonden en bestuurder onder invloed

EMMEN Bij een eenzijdig ongeval op de Michel Ardanstraat in Emmen raakten vrijdagavond drie personen gewond. De 36-jarige man uit Emmen die de auto bestuurde, ging in een bocht in de weg rechtdoor waarna de auto in een sloot tot stilstand kwam. De man had gedronken. Hij en zijn twee passagiers van 24 en 26 jaar uit Emmen raakten gewond en zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. Daar weigerde de bestuurder mee te werken aan een bloedproef. De politie maakt proces-verbaal op en het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd.

Verlichtingscontrole

ASSEN tijdens een verlichtingscontrole in Assen bekeurde de politie vrijdagavond 20 fietsers die geen of onvoldoende verlichting voerden.

Huiselijk geweld

EMMEN De politie hield vrijdagavond een 47-jarige man uit Emmen aan op verdenking van het mishandelen van zijn echtgenote. Tijdens een woordenwisseling sloeg de man zijn vrouw. De man had gedronken. De vrouw deed aangifte. De politie handelt deze zaak af conform de aanpak Huiselijk Geweld. Als onderdeel daarvan krijgt de man een huisverbod van 10 dagen.

Rijbewijs ingevorderd

EMMEN De politie vorderde in de nacht van vrijdag op zaterdag het rijbewijs in van een 26-jarige automobilist uit Emmen. De man kwam op de kruising van de Rondweg met de afrit van de Dordsestraat in botsing met een touringcar, bestuurd door een 45-jarige man uit Emmer Compascuum. De auto van de man uit Emmen raakte zwaar beschadigd. Hij, en een 27-jarige inzittende uit Arnhem, raakten licht gewond. Ze zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. Daar nam een arts op verzoek van de politie bloed af van de bestuurder. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Inbreker overlopen

EMMEN Vrijdag tegen middernacht, betrapte de 67-jarige bewoonster van een bovenwoning aan de Hoofdstraat in Emmen, in haar woning een inbreker. De man stond bij de trap, waar ook de televisie van de bewoners stond. Ze pakte de inbreker vast en riep haar 70-jarige man. Deze kwam er bij. Er ontstond een schermutseling waarbij de man en de inbreker kwamen te vallen en de ruit van een deur en een lamp sneuvelden. De bewoner en de inbreker raakten gewond. De inbreker ziet dan kans zich los te rukken en vlucht door een raam en het dak van een naastgelegen woning. De politie was snel ter plaatse en kon de behoorlijk bloedende inbreker aanhouden op de hoek van de Hoofdstraat met de Min. Kanstraat. Deze 24-jarige man uit Emmen is na behandeld te zijn in het ziekenhuis, voor nader onderzoek ingesloten. Ook de bejaarde bewoner is door een arts behandeld.