Politie Noord- en Oost Gelderland

     Zelhem - Gereedschap weg uit schaftkeet                   
Op vrijdag 25 november kreeg de politie een melding van diefstal van gereedschap uit een schaftkeet die op een terrein op de Doetinchemseweg in Zelhem stond.

De eigenaar van de schaftkeet ontdekte de diefstal vrijdag rond 13.00 uur en waarschuwde de politie. Men kwam binnen door een deur te forceren. Er zijn ondermeer een aggregaat en De politie stelt een onderzoek in.

2011166066

     Groenlo - Duo aangehouden voor mishandeling en vernieling 
De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 26 november twee mannen uit Groenlo aangehouden. Ze worden verdacht betrokken te zijn geweest bij een vechtpartij in een café in het centrum van Groenlo. Na het verlaten van het café vernielden ze in het centrum enkele auto's en een fiets.

De politie werd rond 03.20 uur gewaarschuwd over de vechtpartij in het café in het centrum van Groenlo. Agenten gingen ter plaatse en ondertussen kwam een tweede melding, dat het duo het café had verlaten en vernielingen pleegde. Ze hadden op de Ganzenmarkt tegen auto's getrapt. Agenten konden op basis van een goed signalement de verdachten, een 23- en 25-jarige Groenloër, op de Deken Hooijmansingel aanhouden. Een 38-jarige man uit Groenlo hield een gezwollen lip aan de vechtpartij over. De Groenloërs zijn voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. De politie stelt een onderzoek in kijkt of er daadwerkelijk schade aan de auto's is ontstaan. Gedupeerden wordt verzocht aangifte te doen.

2011166341 en 2011166339

     Beek - TV en schilderijen weg na insluiping               
Op vrijdagavond 25 november heeft er tussen 19.00 en 20.45 uur een insluiping plaatsgevonden in een woning op de Sint Jansgildestraat in Beek. Naast een tv zijn er enkele schilderijen weggenomen. De politie zoekt getuigen.

Terwijl de bewoner even boven lag te slapen is men de woning binnen gekomen. Toen de bewoner rond 20.45 uur benden kwam, ontdekte hij de insluiping. De politie werd gebeld en dit stelde een eerste onderzoek in. De gedupeerde weet nog niet precies wat er gestolen is. De politie stelt een onderzoek in en vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844.

2011166288

     Doetinchem - Verwarde man aangehouden voor vernieling     
De politie heeft vrijdag 25 november een 35-jarige Doetinchemmer aangehouden in een supermarkt op de Docter Huber Noodtstraat in Doetinchem. Hij wordt verdacht in verwarde toestand een reclamebord van deze supermarkt te hebben vernield.

De politie kreeg de melding vrijdag kort na 12.00 uur en ging ter plaatse. Winkelpersoneel wees de winkelende man aan, die de vernieling had gepleegd. Agenten spraken de man in de winkel aan en vroegen hem mee naar buiten te gaan. De man weigerde dit en begon zich te verzetten. Hierdoor moest door de agenten geweld worden gebruikt om hem aan te houden. Later bleek, dat de Doetinchemmer even voor de vernieling ook een medewerker van een drogist op de Hofstraat had bedreigd en een nummertjesapparaat had vernield. De man is meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor en later aan de gespecialiseerde hulpverlening overgedragen.

2011165993 en 2011166051

Einde berichten
-----------------------
(

(


---- --