Ingezonden persbericht


Mooie avond vol sport en entertainment tijdens Sportgala Schiedam

Vrijdag 25 november vond voor het vierde jaar het Sportgala Schiedam plaats in het theater aan de Schie. Tijdens het Sportgala werd bekend gemaakt wie de Schiedamse sportman of sportvrouw is van 2011. Daarnaast werd de sportploeg en het sporttalent van het jaar onthuld en was er aandacht voor bijzondere prestaties.*

De gemeente Schiedam organiseert het sportgala om de Schiedamse sport en de sporters onder de aandacht te brengen. Dit ondersteunt het motto van de gemeente Schiedam: "een leven lang sporten en bewegen". Om dit te bereiken moet de sport in het dagelijks leven van mensen doordringen, bijvoorbeeld door sport in de wijken te stimuleren, meer mensen aan het sporten en bewegen te krijgen en aandacht te schenken aan topsport(evenementen).

Goed doel
Naast sport, kreeg ook een goed doel de aandacht tijdens het Sportgala. Vertegenwoordigers van Duchenne Heroes waren namelijk aanwezig om geld in te zamelen voor onder andere onderzoek naar geneesmiddelen voor de ziekte Duchenne (deze ziekte breekt de spieren bij kinderen langzaam af). Om dit goede doel te steunen, ontstond er spontaan een veiling van het boek 'Een Marathonloper vertelt'. Een aanwezige bood uiteindelijk het mooie bedrag van ¤350,- . Het boek 'Een Marathonloper vertelt' is geschreven door Fred Louter en bevat tien hardloopverhalen van de beste marathonlopers uit de regio Rijnmond. Een van die hardloopverhalen gaat over gaat over de Schiedamse sportambassadeur Karel Leeuwangh.

De winnaars

Sportploeg van het jaar: wethouder Sport en Recreatie, Foort van Oosten reikte de prijs uit voor de sportploeg van het jaar: Ventura Dames 1. Deze handbalploeg werd zowel op het veld als in de zaal kampioen. Daarmee promoveerde zij naar de hoofdklasse in de zaal.

Sportman/Sportvrouw van het jaar: deze prijs werd ook door wethouder Foort van Oosten uitgereikt en ging naar Nouchka Fontijn. Als Nederlands kampioen boksen en een tweede plaats op het Europees kampioenschap beleefde zij een zeer succesvol jaar.

Sporttalent van het jaar: Irene van der Schaar, directeur Sport en Recreatie, reikte de prijs uit in deze categorie. De prijs ging naar Kelly Dulfer. Deze handbalster speelt in Jong Oranje.

De sportprijzen Bijzondere Prestaties gingen naar*:

Eriligispor

The Yellow Rainbows

Daniëlle Ploegmakers

Frank Amiabel

Patricia van Hees

Roel Verhagen

Mark Roon

*in de bijlage staan de bijzondere prestaties uitgelegd.

Noot voor de redactie (