Politie Gelderland-Zuid

Onderzoek naar mishandeling

Nijmegen, 26-11-2011 o Vrijdagnacht omstreeks 06.05 uur sprak een taxichauffeur politieagenten in het centrum van Nijmegen aan dat er een vechtpartij gaande was op de Broerstraat. De agenten reden meteen die kant op en zagen enkele personen op de grond liggen. Een man die slaande bewegingen maakte, en tevens door aanwezigen als verdachte werd aangewezen, is aangehouden op verdenking van (zware) mishandeling.

De agenten troffen meerdere personen op straat aan. De politie sommeerde de verdachte meerdere keren om te stoppen met slaan. Hieraan gaf de man geen gevolg, waarop een agent de wapenstok gebruikte. De agenten dreven de partijen uit elkaar. Daarbij werd ook een diensthond ingezet om de nodige werkruimte te creëeren. Een 29-jarige verdachte, afkomstig uit Nijmegen, is aangehouden als verdachte van mishandeling. Hij zou een 24-jarige man en 25-jarige vrouw, beiden uit Nijmegen, tegen het hoofd of gezicht hebben geschopt. In verband met wat opgelopen verwondingen werd uit voorzorg een ambulance ter plaatse besteld. De verdachte is, door een andere politie-eenheid die ondertussen ter plekke was gekomen, naar het politiebureau overgebracht.

De agenten hebben van de diverse getuigen namen genoteerd. Op straat vonden zij een slagwapen, dat voor verder onderzoek in beslag is genomen. De 24-jarige Nijmegenaar heeft aangifte gedaan. Met de 25-jarige vrouw is even gesproken, zij zal vermoedelijk op een later moment ook aangifte doen.
De verdachte is ingesloten op het politiebureau en inmiddels in verzekering gesteld. Hij wordt momenteel verhoord. De politie is volop met het onderzoek bezig.
(08)

Laatst gewijzigd 26-11-2011 15:03 | © Regio Gelderland-Zuid |