Ingezonden persbericht


Logo TLN.JPG

Persbericht

Zoetermeer, 26 november 2012

Leden TLN en FENEX akkoord met krachtenbundeling

Bundeling kennis van belang voor betere dienstverlening en belangenbehartiging

De leden van Transport en Logistiek Nederland (TLN) hebben tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) vanmiddag ingestemd met de samenvoeging van TLN en de expediteursorganisatie FENEX. Eerder deze maand hadden de leden van FENEX hiermee al ingestemd. Waar de werkterreinen van hun leden in het verleden aparte gebieden waren, stellen TLN en FENEX vast dat deze elkaar steeds meer overlappen en aanvullen. TLN en FENEX willen op deze ontwikkeling inspelen door een bundeling van hun kennis, dienstverlening en belangbehartiging. De integratie van beide organisaties zal naar verwachting in de loop van 2012 zijn afgerond.

Internationale concurrentie
De internationale concurrentie in de logistieke sector is bijzonder sterk. Nederland heeft van oudsher een toonaangevende positie maar voelt de druk van een groot aantal landen in Europa en Zuidoost Azië. Efficiënte en duurzame logistiek wordt steeds belangrijker. Bundeling en integratie van logistieke en expediteursactiviteiten vindt op steeds grotere schaal plaats. TLN en FENEX verwachten dat door de integratie van hun activiteiten beter kan worden ingespeeld op de veranderende wensen van hun leden.

Krachtenbundeling
De krachtenbundeling tussen TLN en de FENEX wordt in 2012 afgerond. FENEX zal onder de naam FENEX een zelfstandige vereniging blijven onder de koepel TLN, maar de beide werkorganisaties zullen worden samengevoegd. De nieuwe organisatie behartigt de belangen van ruim 6.000 transport-,logistieke- en expeditiebedrijven. De leden van de nieuwe organisatie bestaan uit kleine- middelgrote en grote bedrijven TLN en FENEX zijn van mening dat door integratie van de specifieke dienstverlening voor alle groepen de belangen in de toekomst nog beter kunnen worden behartigd. FENEX beschikt over specifieke kennis op juridisch gebied (waaronder diverse algemene voorwaarden), op gebied van douane- en BTW regelgeving, zeehavenlogistiek, luchtvrachtlogistiek en opslag- en distributielogistiek. TLN beschikt over uitgebreide kennis en expertise van de vervoerssector, is een krachtige factor in de nationale en regionale lobby en stopt veel energie in het bevorderen van het imago van de logistieke sector en de ontwikkelingen rondom duurzaamheid.