Politie Brabant-Noord

Achtervolging auto met valse kentekenplaat

Drunen, 26-11-2011

Vrijdagavond omstreeks 03.25 uur zagen surveillerende agenten een auto rijden op de Spoorlaan, die een valse kentekenplaat bleek te voeren. De automobilist negeerde het stopteken, kwam in botsing met de politiewagen en ging er vandoor. De agenten zetten de achtervolging in. Diverse eenheden van diverse teams hebben deelgenomen aan de achtervolging, maar door de hoge snelheid moest men de auto laten gaan.

Via 's-Hertogenbosch, Schijndel en Sint Oedenrode kon de auto toch weer achtervolgd worden tot de Kennedylaan in Eindhoven. Daar reed de auto over een bussluis, waardoor die tot stilstand kwam. Helaas werd de auto zonder inzittenden aangetroffen. Ter plaatse is nog gezocht, maar niemand meer aangetroffen. De auto is getakeld.

Tijdens de achtervolging ontstond op de Bosschebaan te 's-Hertogenbosch een aanrijding tussen een derde partij en een van de achtervolgende politiewagens. Tijdens keren op de weg, werd de politiewagen in de flank aangereden door de auto die men net gepasseerd was. Er was forse schade aan beide voertuigen en een van de inzittenden raakte licht gewond. De drie inzittenden zijn ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. De recherche onderzoekt de zaak.