Politie Midden- en West Brabant

Beschonken bestuurder veroorzaakt verkeersongeval

Tilburg, 26-11-2011

Beschonken bestuurder veroorzaakt verkeersongeval

TILBURG: Een 25-jarige Bredanaar meldde zaterdag 26 november tegen 00.30 uur dat hij al een hele tijd gevolgd werd door een auto. Korte tijd later meldde de man dat de auto tegen die van hem aan was gereden op de Ringbaan-Zuid. De politie hield de bestuurder van de andere auto, een 20-jarige man uit Hulsel aan.
De 25-jarige man verklaarde dat hij vanuit Reusel naar Tilburg reed en gevolgd werd door de bestuurder. Deze haalde hem in, sneed hem af, volgde hem overduidelijk en ging voor hem rijden, om daarna hard te remmen. Op de Ringbaan-West reed de bestuurder hem uiteindelijk van achteren aan en stopten beiden.
De verdachte bleek teveel te hebben gedronken. Hij verklaarde dat hij op een rotonde was afgesneden door de bestuurder en hierdoor boos was geworden. Hij probeerde de bestuurder tot stoppen te dwingen, maar dit lukte niet. Hij wilde hem aanspreken op zijn gedrag. De beginnend bestuurder blies op het ademanalyseapparaat een uitslag van 595 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed, het veroorzaken van een
verkeersongeval en roekeloos rijden.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 26-11-2011 16:18 | © Regio Midden en West Brabant |