Ingezonden persbericht


Persbericht

Indoor Sydive Roosendaal Grand Prix een groot succes Het Nederlands Belgische team Thunder schrijft historie en wint ISR GP 2011

Roosendaal, 26 november 2011

Team Thunder heeft de Indoor Skydive Roosendaal Grand Prix 2011 weten te winnen. Zij eindigden als eerste in de AAA klasse en gaan hierdoor de geschiedenis in als de winnaars van de ISR Grand Prix 2011.

De Indoor Skydive Roosendaal Grand Prix werd dit jaar voor de tweede keer georganiseerd. Wat is ontstaan als een idee voor de vaste teams die bij Indoor Skydive Roosendaal trainen, is uiteindelijk uitgegroeid naar een internationale wedstrijd met deelnemers vanuit Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Griekenland en Italië. In totaal streden er 41 teams in 3 verschillende klassen, de A, AA en AAA om de prijzen.

De wedstrijd werd gehouden in de FS-4 discipline. Welke staat voor Formation Skydiving 4-way. Dit zijn teams welke bestaan uit 4 personen welke verplichte figuren moeten vormen tijdens 35 seconden wedstrijdtijd. Deze tijd staat gelijk aan de tijd die het team buiten heeft tijdens de vrije val. Per figuur krijgen ze een punt en het team welke aan het eind van de 8 wedstrijdrondes de meeste punten heeft wint de wedstrijd.

Team Thunder heeft als overall winnaar geschiedenis geschreven. Het team met Nederlands en Belgische invloeden won met een verschil van 39 punten op de nummer twee. Het Duitse ISB Air Remscheid werd tweede en het Nederlandse Dynamic Fource derde.

"Indoor Skydive Roosendaal is enorm trots op het enthousiasme vanuit de sport op dit unieke event. We hebben dit jaar weer een stap gezet en blijven groeien. Een Europese samenwerking, zoals een Europa League, tussen diverse indoor skydive centra behoort tot de mogelijkheden. Het event voor komend jaar zal plaatsvinden op 24 en 25 november 2012. We willen de ISR Grand Prix laten doorgroeien. Dit door aan de ene kant de internationale sport binnen te halen, maar ook willen we onderzoeken of het mogelijk is om kinderen en niet-skydivers te gaan betrekken. Met als doel dat de breedtesport, wedstrijdsport en topsport elkaar gaat ontmoeten in dit evenement " Aldus Robert Ros, Manager marketing & commerciële zaken Indoor Skydive Roosendaal.
---