Ingezonden persbericht

Rotterdam, 25 november 2011

Finalisten Cameretten 2011 zijn bekend!

Lang bericht
Van woensdag 23 tot en met vrijdag 25 november vond de halve finale van Cameretten 2011 plaats in het oude Luxor Theater. Uit de negen halve finalisten heeft de jury drie acts gekozen die doorgaan naar de grote finale op zaterdag 26 november in het nieuwe Luxor Theater. De finalisten van Cameretten 2011 zijn: Lankmoed, Diederik Smit en Ongericht Enthousiasme.

De jury over de finalisten:
Lankmoed met hun programma Voor we verder gaan
"Lankmoed zet het publiek met gemak op het verkeerde been en is in staat een mooie spanningsboog te creëren en die vast te houden. Waar de eerste helft van het programma opvalt door de onderlinge gespannen verhouding, de muzikaliteit en mooie, tot de verbeelding sprekende teksten duurt de improvisatie met de zaal veel te lang."
Diederik Smit met zijn programma Emergo et Luctor
"Op het podium staat een taalacrobaat, die subtiel goochelt met woorden. Diederik is een charismatische jongen die met een prettige stem zijn absurde licht laat schijnen over alle beslommeringen in de wereld."
Ongericht Enthousiasme met hun/zijn/haar programma Ongericht Enthousiasme
"Ongericht Enthousiasme is groep die van deze tijd, jong en modern. Ze pakken de wereld beet, nemen die, zichzelf en het publiek op sublieme wijze op de hak."

De finalisten spelen in het nieuwe Luxor Theater voor 1.500 man. Tijdens het gastoptreden van Sjaak Bral zal de jury in beraad gaan om de grote winnaar van de 46e editie van Cameretten aan te wijzen. De winnaar mag de Factua Juryprijs in ontvangst nemen en een bedrag van ¤ 2500. Daarnaast heeft de jury de mogelijkheid om de Persoonlijkheidsprijs uit te reiken. Deze prijs wordt toegekend aan een halve finalist die zich tijdens het festival het sterkst heeft ontpopt tot een theaterpersoonlijkheid. Ook het publiek mag haar eigen winnaar kiezen door te stemmen op haar favoriet. Alle finalisten ontvangen in ieder geval een mooie prijs. Zij mogen van december tot mei hun programma spelen in ruim 40 theaters in het land. De finale wordt gepresenteerd door cabaretier Richard Groenendijk.

Het oudste cabaretfestival van Nederland heeft al heel wat cabaretiers voortgebracht. Eerdere winnaars van Cameretten zijn: Brigitte Kaandorp, Bert Visscher, Marc-Marie Huijbregts, Ronald Goedemondt en Jandino Asporaat.

Cabaretfestival Cameretten is in 1966 gestart als lustrumactiviteit van de studentenvereniging SSR te Delft. Sinds 1988 is Cameretten gevestigd in het Luxor te Rotterdam en is inmiddels uitgegroeid tot het grootste onafhankelijke podium waar nieuw cabarettalent zich presenteert. Hoofdsponsor van Cameretten 2011 is Factua. Factua zorgt ervoor dat verzekeringsbedrijven eenvoudig kunnen factureren aan hun klant.

Kijk voor persfoto's van de halve finales en halve finalisten op https://public.me.com/cameretten
Kijk voor meer informatie en speeldata op www.cameretten.nl
---



Ingezonden persbericht