Gemeente Drechterland

10-11-2011
âTussen hemel en aardeâ

Onthulling brugleuningen in Reigersborg Zuid

In Reigersborg Zuid in Hoogkarspel hebben drie bruggen bijzondere leuningen gekregen. Het gaat om de leuningen voor de bruggen aan de Kluut, Wulp en Kuifeend.
Kunstenares Carmela Bogman heeft in samenwerking met constructiebureau Rots Maatwerk haar schetsontwerp, getiteld âTussen hemel en aardeâ, uitgewerkt tot een definitief ontwerp. Als inspiratie voor het ontwerp diende het open landschap dat rondom Reigersborg te vinden is: een landschap met vergezichten waar land en lucht één worden. âTussen hemel en aardeâ is een verwijzing naar de prachtige luchten die rond Reigersborg te zien zijn. In de zes brugleuningen wordt een tijdsspanne van zonsopgang tot zonsondergang verbeeld door middel van kleurschakeringen. De leuningen zijn daardoor allemaal verschillend en vormen tegelijkertijd een geheel. Elke leuning is opgebouwd uit glaspanelen van drie lagen glas met daartussen horizontale stroken gekleurde folie. Door het glas reflecteren de kleuren (als de zon er op staat) op het wegdek.

Op zaterdag 26 november a.s. is de officiële onthulling van deze brugleuningen.

Het programma is als volgt:
11.00 - 11.05 uur ontvangst in de woning aan de Kuifeend 13 11.05 - 11.15 uur toelichting ontwerp door Carmela Bogman 11.15 - 11.30 uur officiële onthulling door wethouder Luzette Wagenaar-Kroon
11.30 - 12.00 uur afsluiting met koffie en thee in de woning aan de Kuifeend 13

Belangstellenden kunnen aanwezig zijn bij de onthulling. Opgave voor 19 november via een e-mail met het aantal personen naar info@reigersborg.nl.

brugleuning