Ingezonden persbericht


Prijsuitreiking van De Nijmeegse Nieuwe 2011

Wie is De Nijmeegse Nieuwe van 2011? Dat weten we op zaterdagavond 26 november. Dan vindt in het Lindenberg Theater de prijsuitreiking in Nijmegen plaats. De schrijfwedstrijd voor Nijmeegse jongeren, georganiseerd door literair productiehuis Wintertuin, Het Inter-Lokaal en Stichting Literaire Activiteiten Nijmegen, kende dit jaar opnieuw een record aantal inzendingen. Wel 50 jongeren stuurden iets in: een verhaal, een raptekst, songtekst, reisverslag of poëzie.

Prijzen en jury
De Nijmeegse Nieuwe heeft een categorie jong (12 t/m 16 jaar) en een categorie oud (17 t/m 21 jaar). Uit beide categorieën wordt een winnaar en een tweede prijs gekozen. De beide winnaars gaan naar huis met 250 euro en een optreden op het Wintertuinfestival en het Boekenfeest in maart in De Vereeniging. Voor de tweede prijzen zijn er boekenbonnen. Ook is er een publieksprijs, bestaande uit tijdschriftbonnen. De jury, die zich momenteel nog buigt over al deze inzendingen, bestaat uit Amadou Sow (schrijver, dichter en locatiecoördinator bij Het Inter-Lokaal), Wout Waanders (dichter en hoofdredacteur van literair tijdschrift Op Ruwe Planken), Noortje Kessels (redacteur en programmamaker Wintertuin) en Marjolein Visser (winnaar van De Nijmeegse Nieuwe 2010).

Prijsuitreiking en Wintertuinfestival
De prijsuitreiking vindt plaats op zaterdag 26 november van 19.00 tot 20.00 uur in het Lindenberg Theater. Het feestelijke programma bestaat uit voordrachten van enkele deelnemers en een optreden van de kersverse winnaar van Poetracks Talent, Florian Bevelander. De toegang is gratis, wel graag vooraf aanmelden. Later op de avond avond mogen de winnaars van De Nijmeegse Nieuwe optreden op het Wintertuinfestival, dat eveneens plaatsvindt in het Lindenberg Theater. Hun voordrachten staan gepland om 22.00 uur in het café. Op deze bomvolle festivalavond zijn er verder in de verschillende theaterzalen optredens van onder andere Cees Nooteboom, Jules Deelder, A.L. Snijders, Claw Boys Claw, Henk Hofstede en veel meer. Entree voor deze avond is ¤ 16 / 13,50 (cjp, student) of een passe-partout voor het hele driedaagse festival, à ¤ 26 / ¤ 21.

Alles op een rij
Prijsuitreiking De Nijmeegse Nieuwe
Datum: Zaterdag 26 november
Aanvang: 19.00 uur
Locatie: Lindenberg Theater, Ridderstraat 23, Nijmegen Toegang: Gratis
Reserveren: reserveren@denijmeegsenieuwe.nl. (Vermeld naam, telefoonnummer en aantal kaartjes) Info: www.denijmeegsenieuwe.nl

Voor meer informatie over het Wintertuinfestival: www.wintertuin.nl

------------------------------------------