Ingezonden persbericht


DeLaMar Theater en IDFA combineren theaterconcert met documentaire:

"Canto Ostinato" door Sandra & Jeroen van Veen + "Over Canto" van Ramon Gieling.

Het DeLaMar Theater presenteert op zaterdag 26 november 2011 eenmalig, in het kader van IDFA, een bijzondere combinatie van documentaire en theaterconcert rondom het muziekstuk Canto Ostinato. De uitvoering van dit haast meditatieve muziekstuk van Simeon ten Holt door het vermaarde Internationale pianoduo Sandra en Jeroen van Veen wordt voorafgegaan door de documentaire About Canto van Ramon Gieling.

Documentaire About Canto
De Nederlandse documentairemaker Ramon Gieling gaat in 'About Canto' op zoek naar het mysterie van de compositie Canto Ostinato van de Nederlandse componist Simeon Ten Holt die het leven van veel mensen ingrijpend heeft veranderd. Filmmaker Ramon Gieling ondervraagt een groot aantal mensen over de - soms verstrekkende - invloed die dit muziekstuk op hun leven heeft gehad, onder wie pianist Kees Wieringa, muziekwetenschapper Henkjan Honing en actrice Halina Reijn. In een mix van documentaire beelden, fictie, essay en archiefmateriaal wordt zo een veelzijdig antwoord geformuleerd op de vraag waarom juist dit stuk mensen zo diep raakt.

Concert Canto Ostinato
Het internationaal vermaarde Nederlandse pianoduo Sandra en Jeroen van Veen voeren het grootse muziekstuk Canto Ostinato van Simeon ten Holt uit op twee vleugels. De componist riep deze unieke versie uit tot beste vertolking. De haast meditatieve klanken van Canto Ostinato - voortdurend aanhoudende, zangerige melodie - vormen een oase van rust in het hectische bestaan van alledag.

Als extraatje mogen veertig bezoekers van het concert een matrasje of kussen meenemen naar het theater om bij hoge uitzondering te gaan liggen op het podium waar Sandra en Jeroen Canto Ostinato spelen.*

DeLaMar Theater
Het DeLaMar Theater is dit jaar voor het eerst festivallocatie van IDFA. Naast Canto Ostinato (documentaire en concert) wordt in het weekend van 26 en 27 november de Best of IDFA-selectie vertoond. Van 10.00 uur 's ochtends tot 18.00 uur 's middags zijn de vijf grote prijswinnaars van het International Documentary Film Festival Amsterdam te zien in één programma. Een dagkaart kost ¤ 40,-.

Data
About Canto / Canto Ostinato (documentaire + concert) ihkv IDFA Ramon Gieling / Sandra en Jeroen van Veen
Zaterdag 26 november, 2011
DeLaMar Theater, 19:30 uur

Kaartverkoop
Via de website van DeLaMar Theater
0900 33 52 627


* Indien u van de ligplaatsen gebruik wilt maken geef dit dan door bij uw reservering. Kies bij uw online reservering voor: Toneel.