Ingezonden persbericht


Theater in het muZEEum
Premièreweekend 'Ik zie ik zie, wat jij ook ziet'

Op zaterdag 26 en zondag 27 november is de bijzondere voostelling 'Ik zie ik zie, wat jij ook ziet... maar dan net een beetje anderss' voor het eerst te zien in het Zeeuws maritiem muZEEum in Vlissingen. Deze mozaïekvoorstelling, op een unieke locatie, speelt met het thema kijken, bekijken en bekeken worden.

Voor deze speciale productie daagde initiatiefnemer Het Getij de jonge regisseuse Elleke Cremers uit om een locatievoorstelling te maken voor in verschillende Zeeuwse musea. Cremers ging aan de slag en bedacht het thema kijken, bekijk en bekeken worden. 'Kijken naar mensen is voor velen een interessante en leuke bezigheid. Op het terras, in de stad, op het station, overal kom je onbekende mensen tegen die een eigen verhaal hebben. Dat verhaal ken je niet, maar het is wel leuk om daarover te fantaseren. Dat gebeurt ook in dit toneelstuk.'

De voorstelling
De mozaïekvoorstelling zal te zien zijn in verschillende musea in Zeeland. Het is een intieme voorstelling geworden, waarbij het publiek onderdeel wordt van het decor. De vijf spelers, waaronder een celliste, nemen je mee in hun kijk op zichzelf, elkaar en de wereld om hen heen.... Kom langs omm te zien wat zij zien, maar dan net een beetje anders.

Kaarten
In samenwerking met het muZEEum in Vlissingen organiseert Het Getij op zaterdag 26 en zondag 27 november het premièreweekend. Op beide dagen zijn er drie mogelijkheden om de voorstelling, die ongeveer 30 minuten zal duren, bij te wonen. Om 14.00, 15.00 en 16.00 uur. Het bijwonen van de voorstelling is gratis, je betaalt enkel de toegangsprijs tot het museum: volwassenen betalen ¤ 8,00, kinderen tot 12 jaarr betalen ¤ 5,00. Kaarten reserveren kan via: info@hetgeetij.nl. Uiteraard kan het publiek voorafgaand of na afloop van de voorstelling ook de collectie van het museum bewonderen. Maximaal 20 bezoekers per voorstelling. VOL = VOL.

Overige data
Na het premièreweekend is de voorstelling "Ikk zie ik zie, wat jij ook zietâ¤Y in 2012 nog te zien op:
- zaterdag 14 en zondag 15 januari in het Historische Museum de Bevelanden in Goes
- zaterdag 18 en zondag 19 februari in het Zeeuws Museum in Middelburg

Meer informatie
Voor meer informatie over de voorstelling, kaartverkoop en Het Getij kijk op: www.hetgetij.nl.

Initiatief
"Ik zie ik zie, wat jij ook zietâ¤Y is een productie van Het Getij. Deze culturele werkplaats is een productiehuis ter bevordering van amateurkunst in Zeeland. Het Getij initieert zelf projecten en geeft amateurkunstenaars de mogelijkheid projecten in te dienen.

Het muZEEum is het hele jaar geopend (met uitzondering van 1 januari) van: Maandag t/m vrijdag 10.00-17.00 uur Zaterdag, zondag en feestdagen 13.00-17.00 uur
U vindt het muZEEum aan de Nieuwendijk in Vlissingen, telefoon 0118-412498. Wilt u meer informatie? Kijk dan op www.muzeeum.nl.