Ingezonden persbericht


WEESPERZIJDE FILMFESTIVAL 2011

Op zaterdag 26 november vindt in het vernieuwde Kohnstammhuis van de Hogeschool van Amsterdam (het voormalige Belastinggebouw aan de Wibautstraat 2-4) van 16.00 tot 23.00 uur de tweede editie van het Weesperzijde Filmfestival plaats.

Filmers en videokunstenaars uit de Weesperzijdestrook en studenten van de Hogeschool van Amsterdam vertonen hun werk aan hun buurtgenoten en elkaar. De Weesperzijdestrook, grofweg de strook tussen de Amstel, de Wibautstraat, het Amstel Hotel en het Amstelstation, kent een keur aan filmmakers en videokunstenaars die er wonen en werken. Het Weesperzijde Filmfestival is een mooie weergave van dit aanbod.

Op het festival zullen onder meer te zien zijn: een preview uit de nieuwe film Doodslag met Theo Maassen van regisseur Pieter Kuijpers (Pupkin Film); de nieuwste installaties van gerenommeerd videokunstenaar Yarre Stooker; de documentaire Achterland van Albert Elings en Kon Elei; Giro d'Italia, een korte film van Rimko Haanstra over de dag dat dit wielerspektakel de buurt aandeed en last but not least: Rabat, de film van productiehuis Habbekrats met Gouden Kalf winnaar Nasrdin Dchar. De films en filmfragmenten zullen worden afgewisseld door korte gesprekken met de makers, waarin zij hun werk zullen toelichten.

IDFA kijk uit! Jullie krijgen concurrentie van het gezelligste filmfestival van Amsterdam.

Dit festival speciaal voor de bewoners van de Weesperzijdestrook wordt georganiseerd door het Weesperzijde Filmfestival in samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam.

Capaciteit maximaal 300 bezoekers.
De toegang is gratis.

Voor meer info, zie: www.weesperzijdefestival.nl
Ingezonden persbericht