Ingezonden persbericht


Congres Onze Taal: 'Taal leren'


· Zaterdag 26 november, Chassé Theater Breda


· Tweejaarlijks publieksevenement van 80-jarig Onze Taal


· Herman Finkers krijgt taalprijs


· Bezoekers kiezen het Onze Taal-woord van het jaar 2011

Hoe leren we taal? En hoe kan het beter? Die vragen staan centraal op het 28ste congres van het Genootschap Onze Taal, zaterdag 26 november 2011 in een uitverkocht Chassé Theater in Breda. Ruim 1400 taalliefhebbers zullen het congres bijwonen.

Speciale gebeurtenissen


- Herman Finkers krijgt de Groenman-taalprijs uitgereikt door de Stichting LOUT vanwege zijn bijzondere verdiensten voor de Nederlandse taal.


- Het congres kiest het Onze Taal-woord van het jaar 2011. Uit tien woorden, geselecteerd door taalliefhebbers en een vakjury, kiezen de bezoekers de uiteindelijke winnaar.


- Prinses Laurentien, beschermvrouwe van Onze Taal, zal het congres openen.


- Aan het woord komen spraakmakende wetenschappers en publicisten, zoals Hans Bennis, Geert van Istendael, Aleid Truijens, Peter-Arno Coppen en Paula Fikkert.


- Cabaretière Lenette van Dongen treedt op.


- De presentatie is in handen van Jan Kuitenbrouwer en Mieke van der Weij.

Over Onze Taal

Het Genootschap Onze Taal, dat op 16 mei van dit jaar zijn tachtigste verjaardag vierde, is met 32.000 leden de grootste vereniging van taalliefhebbers ter wereld. Met een eigen tijdschrift, website, boeken, taaladvies en publiekscongressen wil Onze Taal de interesse in en de kennis van de Nederlandse taal vergroten.

De hoofdsponsor van het congres is het Nederlandse ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.
Ingezonden persbericht