Ingezonden persbericht


Namen bekend tentoonstelling Zwart Van Roet

Aanstaande zaterdag 26 november om 19.00 uur opent de tentoonstelling Zwart van Roet op spectaculaire wijze haar deuren in het MC Theater op het Westergasterrein in Amsterdam. Opvolgend vindt zondag een inhoudelijk debat plaats over Zwarte Piet waarin zowel Zwarte Piet liefhebbers als critici hun plek vinden. Zwart van Roet biedt een platform om de decennia oude discussie omtrent zwarte piet naar een nieuw niveau te tillen.

Creatief directeur van MC Marjorie Boston voert het welkomstwoord, waarna een speciale gast de tentoonstelling zal openen. Vervolgens zal Orville Breeveld Zwart van Roet muzikaal inluiden.

Voor de expositie zijn verschillende kunstenaars uitgenodigd om op geheel eigen wijze hun visie te geven op de figuur Zwarte Piet. Onder anderen Remy Jungerman, Catrien Ariëns, Charl Landvreugd, Kaleb de Groot, Claudius de Krentenkoning, Femi Dawkins, Jay Sunsmith, El Bastardo, Fleur Ouwerkerk, Sandra Kleine Staarman, Raquel van Haver, Phillip Abbass, Antonio Guzman, Maia Machen, Ruby Savage, Frouwkje Smit, Lasana Shabazz, Patricia Kaersenhout en Laser 3.14 hebben werk beschikbaar gesteld. De opening wordt op feestelijke wijze besloten met klanken van Red Light Radio.

Op zondag 27 november om 15.00uur leidt Kirsten van den Hul, columnist voor het AD, het gesprek tussen ondermeer John Helsloot, Francio Guadeloupe, Felix de Rooy, Scotty Gravenberg, Quinsy Gario, Kno'ledge Cesare, John Oliviera en Greg Shapiro. Tevens zullen er creatieve intermezzo's gepleegd worden door Frank Sheppard en anderen.

Om iedere bezoeker de historische context omtrent het onderwerp te bieden is er een tijdlijn samengesteld. Deze is tot stand gekomen door een samenwerking van de curators van de expositie Raul Balai en Femmi 'Jimmy Rage' Dawkins en academici.

De organisatie van Zwart van Roet wil benadrukken dat zij een plaats biedt aan elke mening.

De toegang voor dit evenement is gratis. Stuur een mail naar kassa@mconline.nl om je aan te melden. Voor meer informatie ga naar: http://zwartvanroet.tumblr.com

Het MC theater te Amsterdam bevind zich op het Westergasterrein aan de Polonceaukade nummer 5. Van 26 november t/m 4 december zal het hier plaatsvinden en op 6 december zal er een afsluitend feest plaatsvinden in de Winston Kingdom aan de Warmoesstraat te Amsterdam tijdens Live on the Low.

Zie het programma hieronder.

Programma overzicht:
November
Locatie: MC Theater
Zaterdag 26 19:00 t/m 22:00 - Opening Expositie Zondag 27 14:30 t/m18:30 - Debat
Woensdag 30 18:30 - Filmavond

December
Locatie: MC Theater
Zaterdag 03 14:00 - Leesgroep Zaterdag 03 18:00 - Artist talk & diner

Locatie: The Winston Kingdom (Warmoesstraat 129)
Dinsdag 06 22:00 t/m 04:00 - We Wanna Join The Party @ Live on the Low

Aanmelden voor de programma onderdelen kan via kassa@mconline.nl

MC theater
Polonceaukade 5
1014 DA Amsterdam
www.mconline.nl

Zwart van Roet wordt mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst, Tony's Chocolonely en T-junk


---

Noot voor de redactie,