Wageningen Universiteit en Researchcentrum
zuivel ethiopië

Oproep deelname handelsmissie melkveehouderij en zuivel Ethiopië

3 okt 2011

Het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) organiseert in samenwerking met de landbouwafdeling van de Nederlandse ambassade in Ethiopië een handelsmissie voor de zuivelsector en de melkveehouderij. Deze handelsmissie is gericht op het leggen van nieuwe handelscontacten en het intensiveren van reeds bestaande relaties en vindt plaats van 27 november t/m 2 december 2011. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf heden aanmelden.

Ethiopië heeft een van de snelst groeiende economieën van Afrika. Ethiopië importeert nu nog veel zuivelproducten, maar gezien de mogelijkheden van het land en de economische ontwikkeling heeft het de potentie om minstens zelfvoorzienend te worden. De Ethiopische private sector heeft een snel groeiende interesse voor de melkveehouderij en zuivelsector. Verscheidene Nederlandse investeerders zijn er reeds actief op het terrein van voerproductie, melkproductie en melkverwerking. Daarnaast ontwikkelt de Nederlandse overheid samen met Ethiopische partners momenteel een ambitieus Dairy Development Programme.

De geplande missie biedt een unieke mogelijkheid om in een korte periode een goed beeld te krijgen van de Ethiopische zuivelsector en melkveehouderij. Deze missie is interessant voor potentiële investeerders, het toeleverend bedrijfsleven (voer, uitgangsmateriaal, apparatuur voor melkcollectie en verwerking), consultants en kennisinstellingen.

Tijdens de missie worden gezamenlijke bezoeken gebracht aan diverse zuivelbedrijven, groot- en kleinschalige melkveehouderijbedrijven, een mengvoerfabrikant, een melkcollectiecoöperatie en een KI-station. In het programma is er speciale aandacht voor Nederlandse investeerders in Ethiopië. Het programma bestaat verder uit een seminar en matchmaking- bijeenkomst en een ontvangst op het ministerie van Landbouw. Uiteraard is er volop ruimte voor individuele afspraken. De kosten voor deelname aan de missie bedragen ⬠400,- per persoon.

Aanmelden
Voor verdere inlichtingen of aanmelden kun u contact opnemen met Geert Westenbrink, Landbouwraad, Nederlandse Ambassade Ethiopië, add-lnv@minbuza.nl, tel. +251-113711100/205 en Bram Wouters, Wageningen UR Livestock Research, bram.wouters@wur.nl tel. (+31) (0)320 293374

Contact
Landbouwraad, Nederlandse Ambassade Ethiopië
Geert Westenbrink

+251-113711100/205

Wageningen UR Livestock Research
Bram Wouters
(+31) (0)320 293374