Slavoj Zizek: Eerst als tragedie, dan als klucht - Lezing

Persbericht van Soeterbeeck Programma

Slavoj Zizek, een van de invloedrijkste levende filosofen, komt exclusief bij het Soeterbeeck Programma van de Radboud Universiteit Nijmegen een lezing geven. Zizek is vooral bekend om zijn flamboyante stijl van redeneren en om zijn cultuurkritiek, waarmee hij regelmatig het publieke debat opzoekt. De 'hoofdzaal'is uitverkocht. De lezing is via een live-videoverbinding te volgen in een aangrenzende zaal op zondag 27 november 2011 van 15.00 - 17.00 uur in het Collegezalencomplex van de Radboud Universiteit Nijmegen, Mercatorpad 1.

Slavoj Zizek analyseert in zijn lezing Eerst als tragedie, dan als klucht, de moderne maatschappij aan de hand van het idee van Marx dat de geschiedenis zich steeds herhaalt; eerst als tragedie, dan als klucht. Zo begon bijvoorbeeld de eenentwintigste eeuw in 2001 met een tragedie: de aanslagen op 11 september. Zeven jaar later eindigt ze met een klucht: de economische crisis

René ten Bos, filosoof aan de Radboud Universiteit Nijmegen, gaat met 'het denkbeest uit Ljubljana' in gesprek. De voertaal is Engels.

Een programma van het Soeterbeeck Programma van de Radboud Universiteit Nijmegen en uitgeverij Boom.

Links:
http://www.ru.nl/sp/zizek



Razende Robot Reporter