Gemeente Binnenmaas

De Gebroeders BeeldSpraak In De Opkamer

Op zondagmiddag 27 november staat De Opkamer, Merwedestraat 21, Maasdam, in het teken van Beeld en Spraak. Koos Westra, beeldend kunstenaar in de Hoeksche Waard en Jan-Simon Minkema, schrijver, dichter, ontwerper, regisseur uit Noord-Holland treden dan op als de Gebroeders Beeldspraak.

Inloop vanaf 14.00 uur. Het programma begint om 14.30 uur. Toegang gratis met na afloop een vrijwillige bijdrage. In verband met het beperkte aantal zitplaatsen graag vooraf reserveren: 06 389 28 155.

Tijdens hun langdurige vriendschap kwamen Koos Westra en Jan-Simon Minkema er steeds meer achter dat ze eigenlijke broers zijn. Niet alleen delen ze het feit dat ze beiden geboren zijn in West-Friesland, ze zijn ook allebei hun leven lang al bezig met kunst. Kunst in diverse vormen.
Koos werkt vooral van uit beelden. Zijn interesse gaat uit naar hoe die beelden vorm te geven en met welke materialen.
Jan-Simon werkt vanuit gedachten en hoe die om te zetten in woorden, om vervolgens die woorden weer vorm te geven in een lied, een verhaal of een gedicht.
Westra en Minkema hebben ook gemeen dat ze graag praten over de zaken die hen bezig houden. Beeld en Spraak, vandaar dat zij zich noemen: `De Gebroeders BeeldSpraak'.
In hun programma blijven ze dicht bij hun eigen belevingswereld. Ze delen met het publiek hun liefde voor beeld, woord, vorm en inhoud. Ter leringhe ende vermaek, want de Gebroeders Beeldspraak gaan graag de diepte in als het gaat om levenszaken maar er is ook plaats voor humor, want relativeren is ook een kunst.

www.jansimonminkema.nl
www.galeriedeopkamer.nl

Dit is een persbericht van De Opkamer


21-11-2011