GroenLinks Sittard-Geleen


Politiek Café Zondagmiddag 27 november Sittard

Donderdag 3 november 2011, 21:32u - Peter Markusse

GroenLinks organiseert op zondagmiddag 27 november (13u30 - 16u30) een boeiend en afwisselend politiek café. Dat zal plaats vinden in Ernesto's Cantina Mexicana, Markt 32 op de Markt in Sittard. De toekomst van Europa en de Euro staan centraal met als gasten GroenLinks Europees Parlementslid Bas Eickhout, hoogleraar economie Tom van Veen en filosoof en sociaal wetenschapper Rene Gabriels.

Het lukt de regeringsleiders maar moeizaam om de Europese schuldencrisis onder controle te krijgen. De ene Eurotop na de andere. Om de euro tot een betrouwbare munt te maken hebben we in plaatst van onderlinge strijd juist nu Europese daadkracht nodig! Er heerst grote onzekerheid. De bestaanszekerheid voor miljoenen mensen staat op het spel. Het dossier om de Euro te redden is knap ingewikkeld. GroenLinks wil daar graag informatie over geven en met u spreken over welke oplossingen duurzaam zijn. Hoe kunnen we de bestaanszekerheid voor mensen en toekomstige generaties borgen?

Wat voor oplossingsrichting leeft er in de Groene fractie van het Europees Parlement? Daarover zal Bas Eickhout als lid van de Europese Groene fractie spreken. Als gasten hebben we van de Universiteit Maastricht uitgenodigd Hoogleraar Economie Tom van Veen en de filosoof en sociaal wetenschapper Rene Gabriels. Zij trachten antwoorden te geven op actuele vragen over Europa en de toekomst van de Euro en gaan onderling en met u in debat.

We starten het Politiek Café met een kennismakingsgesprek met jonge politici die voor GroenLinks aan het werk zijn. Kim Schmitz als raadslid in Sittard-Geleen en Gert-Jan Krabbendam in het Limburgs Parlement. Wat zijn hun drijfveren? Wat hebben ze bereikt? En er is een column uitgesproken door Funs Elbersen van de jongerenorganisatie Dwars. Gespreksleider is onze fractievoorzitter Frans Benders. Het belooft een boeiende middag te worden. U bent van harte welkom, de entree is gratis! Dus zondagmiddag 27 november naar Sittard!