Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Zangtalenten (jong en 50plus) in crossover Concert Music Generation

Zaterdag 12 november was de Masterclass van het Euro+ Songfestival onder leiding van zangeres Esther Hart in Prins Alexander. 15 getalenteerde jongeren en 50+ers kregen een unieke Masterclass van Esther en werden gecoacht op zang en presentatie. De jongeren zijn door het Euro+ Songfestival geselecteerd in audities en de 50+ers zijn gekozen uit Voorrondes. Nog een paar repetities te gaan en dan staan alle 15 zangtalenten op zondag 27 november om 15.00 uur samen in het Concert Music Generation. Kaarten zijn vanaf nu te reserveren via www.europlussongfestival.nl/reserveren Kom kijken naar deze bijzondere mix van culturen, generaties en muziekstijlen in Prins Alexander.

Cast concert Music Generation RD Prins Alexander.jpg

FOTO: Cast Concert Music Generation Euro+ Songfestival in Prins Alexander

Concert Music Generation
Het Euro+ Songfestival is het talentontwikkelingsprogramma voor culturen en generaties. De afgelopen maanden hebben Masterclasses, Voorronden en audities plaatsgevonden in heel Rotterdam. Op 27 november staan 15 zangtalenten (jongeren èn 50+ers) samen in het Concert Music Generation in Prins Alexander. De zangers worden begeleid door een liveband van 6 musici van Codarts Conservatorium onder leiding van Paul Mayer.

Concert Music Generation Prins Alexander
zondag 27 november 2011
Locatie: Continental Art Centre (Robert Kochplaats 342 in Rotterdam) Kassa open: 14.00 uur
Aanvang: 15.00 uur

Toegang: ¤ 7,50 p.p. / bij groepen vanaf 8 personen ¤ 6,00 p.p. Alleen contante betaling mogelijk.

Kaarten reserveren via www.europlussongfestival.nl/reserveren

Intergenerationeel als succesfactor
Het Euro+ Songfestival is sinds 2001 het talentontwikkelingsprogramma voor 50+ zangtalenten uit alle culturen in een levendige uitwisseling met jonge musici. In 2009 heeft het programma ook bij jongeren succes geboekt door cross-overs met hun muziekstijlen te maken in de productie 'De Kracht van Ontmoeting' in Rotterdam.

NU OF NOOIT
Het Euro+ Songfestival is actief in de hele provincie Noord-Brabant, Rotterdam, Den Haag, Deventer en Groningen. In 2010 maakte het festival programma's in Istanbul en het Ruhrgebied tijdens hun culturele hoofdstad van Europa jaar.

In april 2012 brengen we een selectie van alle zangtalenten uit het hele land (jong en 50+) samen in de Intergenerationele muziektheatervoorstelling NU OF NOOIT, geschreven door Ger Beukenkamp met muzikale leiding van Paul Mayer.

*****
Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht